De resultaten kan je hier bekijken. Heb ik iemand van DCLA-Halen vergeten in ’t geel te zetten????? laat me weten.

dcla veldloop uitslag 20181028  

Het verslag van Sigrid

Vandaag stond de eerste veldloop van het seizoen op ons programma en nog wel eentje van moederclub DCLA in Heverlee. Het weer was ons gunstig gezind, wat frisser dan we gewoon zijn, maar de aangekondigde regen was gelukkig afwezig. Wel aanwezig waren een flink aantal atleetjes die hun conditie eens wilden testen, of voor het eerst eens van wedstrijden wilden proeven. 

Zo konden we bij de eerstejaars benjamins meteen onze handjes op elkaar zetten voor de eerste wedstrijden van Yana en Alexia. Maar ook in de daaropvolgende wedstrijd kwam Lisse de meer ervaren atleetjes zoals Gitte, Ellie en Nora versterken, topteam die benjamins! 

Iets eenzamer bij de benjamins jongens was Bent, maar hij liet het niet aan zijn hart komen en liep ondanks een trap in zijn spikes toch nog mooi naar een plaats in de eerste helft. 

Bij de pupillen meisjes een omgekeerd beeld: in elke reeks konden we juist één atleetje aanmoedigen: Julie en Annika verdedigen onze kleuren met heel veel overgave!

De jongens waren met meer in aantal: Jan begon aan het seizoen met een mooie overwinning en zag ook zijn vrienden Jarno, Kayhan, en Mathis binnen de eerste helft aankomen. 

Gewoontegetrouw waren het echter de meisjes geboren in 2007 die de hoofdvogel afschoten: met maar liefst 5 stonden ze aan de start en de streden tot op de meet voor wat ze waard waren: Eva, Tine, Kato, Kaat Verlinden en Kaat Molders werkten zo hun eerste cross als miniem af.

In de tweede reeks liep Allegra met een knappe eindsprint nog tot op de hielen van de tweede en zo mocht ze als derde mooi mee het podium op. 

Na al dat meisjesgeweld lieten ook Daan en Sibe zich niet afschrikken door de langere miniemenafstand en ze liepen mooi in elkaars buurt naar de eindstreep. Even later sloot Joren de jeugdreeksen af in het midden van de groep, hij vond zijn draai niet maar beet toch dapper door. 

En hierna was het nog niet gedaan voor de jeugd, trainer Gery klopte overuren want we hadden voor het eerst ook 4 (!) kadetten aan de start. Xander, Robin, Manno en Millo moesten niet alleen de pittige hellingen overwinnen, maar kregen ook enkele strobalen als hindernis onderweg. Ze lieten zich echter niet van de wijs brengen en liepen een mooie wedstrijd dicht in elkaars buurt. 

En daarmee is de eerste wedstrijd achter de rug en kunnen we volgende week hopelijk nog meer atleetjes aanmoedigen in Tongeren! 

Voegen we nog onze seniores en masters toe aan ’t verslag,
KORTE CROSS: Hier hadden we Jeroen en Tom die even van ’t snelle geweld wilden proeven. Het was een super test voor deze beide dapperen.
 

Bij de seniores dames gaf Sigrid het goede voorbeeld. Ze liep vanaf de eerste ronde aan de leiding en verdapperde stelselmatig zodat haar voorsprong elke ronde groter werd. Proficiat.

Eveneens een proficiat aan Jessy die haar eerste veldloop liep en bij de dames W35 slechts twee atleten laten voorgaan. Super dieseltje die Jessy. Terwijl Sarah en Evelien het op de zware omloop goed van af brachten. 

Bij de Jun -Masters deed Davy het weer super goed . Vanaf de eerste ronde als eerste master en dat bleef zo, maar dan met steeds meer voorsprong. Sven en Tom streden moedig voor elke meter op deze zware omloop. Goed mannen.

Bij de masters M50 eindigden Joris en Ivo praktisch in mekaars tred exact in ’t midden van ’t deelnemersveld.

We kijken uit naar de cross in Tongeren waar de lusjes uit het parcours zijn verdwenen.

Al enkele foto’s: