Vrijdag 26 April, Estafetteloop te Kortessem

2 van onze 3 raketten namen vrijdagavond deel aan de estafetteloop te Kortessem, een doorgedreven intervaltraining kun je dit ook wel noemen. Op een uur tijd, aflossingen van 1000 meter per team van 2 personen. Voor de raketten Ivo en Joris een mooie uitdaging, die ze graag aangaan, 14.99km was het resultaat na een uurtje lopen. Dit leverde hun de eerste plaats op in hun leeftijdscategorie M120. Meer fotot kan je vinden op de FB pagina van Jens Riskin Photography (http://2024.04.26 Estafetteloop Kortessem)

Op zaterdag 27 april trokken we met een kleine delegatie pupillen en miniemen van kern Halen naar Lanaken voor de BVV – Match 6

Als eerste kwam Lena in actie, 80m spurt, haar eerste keer deze discipline maar knap gedaan! Daarna snel door naar het volgende onderdeel, het kogelstoten. Hierbij werd Lena vervoegd door Axelle. Bij Lena speelde de zenuwen haar parten waardoor ze een beetje teleurgesteld was maar toch zette ze ook hier een knappe prestatie neer! Axelle verpulverde haar persoonlijk record met 1.10m en gooide een mooie 7.16m. Ze was zelf ook zéér tevreden. Lisa kwam in actie op de 150m. Ook zij was zéér tevreden met haar nieuwe persoonlijke besttijd van 23.65. Ook bij het verspringen verbeterde Lisa haar persoonlijk record, dit met 27 cm, net geen 4m, maar die komt in het zicht met haar sprong van 3.89m, knap gedaan! Kobe B nam deel aan de vortexwerpen. Ondanks de zenuwen verpulverde ook hij zijn persoonlijk record, 30.36 meter, dit leverde hem ook trouwens 6 punten op voor de club! Super Kobe! Bij het verspringen deed Kobe B het ook top volgens zijn trainster maar zelf was hij ontgoocheld van zijn prestatie. 

De broertjes Busselen namen beiden deel aan de 1000m, Vince stelde opnieuw zijn persoonlijk record scherper terwijl Arne het zijne benaderde op een paar honderdste van een seconde. Maar beide zeer sterke langere afstandlopers. De namiddag werd afgesloten met de estafettes die een beetje chaotisch verliepen. Hier kwamen Kobe, Lisa en Arne in actie samen met hun clubgenoten van Leuven.

We kunnen tevreden terugblikken op deze Beker Van Vlaanderen PUP/MIN match 6 met de knappe prestaties van onze Halense atleten, waarbij DCLA eindigde op de 5e plaats.

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/teams/40666/#menwomen

Zondag 27 april – BVV CAD/SCH Afdeling 1

Zondag was het een sportieve dag voor verschillende van onze Halense atleten. Stratenloop ‘Herk loopt’ van Vandersandenlimburgruns criterium, ‘Dwars door ons wereldje Okselaar’ van het Loopcriterium Hageland en de Beker van Vlaanderen voor CAD/SCH.

DCLA strijdt mee in de hoogste afdeling voor de titel en na de hevige strijd van de afgelopen 2 jaar was er weer hoop op een podiumplaats en zelfs de felbegeerde eerste plaats. Het was een moeizame start, de thuisclub ROBA presteerde sterk en onze DCLA’ers knokten voor elk punt. Elke atleet bewees wat hij of zij waard was en hierdoor ontstond er een waar haasje-over effect. Tegen het einde van de dag begon de balans door te wegen in DCLA voordeel, waardoor we de estafetten met een goed gevoel konden starten. De cadetten meisjes van ROBA snoepte hier met hun eerste plek wel 4 punten weg, onze meiden werden knap 4de. De cadetten jongens pakten hier wel de 13 punten en wegens diskwalificatie van de cadetten jongens van ROBA waren we zeker van de titel. Spijtig sloeg het noodlot toe bij de scholieren meisjes, slechte stokwissel waardoor ze niet finishte. De scholieren jongens knalden dan weer naar een knappe 2de plaats achter KAAGent maar voor ROBA.

Met een totaal van 480 punten nemen we revanche en zijn we Kampioen! Mee op het podium zijn ROBA met 456 punten en KAAG met 385 punten. Volledige uitslag op ateliek.nu

Lees ook het verslag op DCLA en VAL

Vanuit onze Halense kern waren Jan, Sibe, Ellie en Tine aanwezig. Jan bezorgde DCLA 2 keer de volle 13 punten met winst op speer en kogel. Jan maakte ook deel uit van het winnende CAD M 4x100m team samen met Niels, Mats en Florian. Tine was reserve op de 800m en 1500m SCH V. Ellie maakte deel uit van het CAD V 4x100m team en finishte knap 4de samen met Juliette, Ella en Katie. Sibe tot slot was reserve op de 100m en Polssokspringen en startloper bij de SCH M 4x100m. Samen met Louis S, Mathias en Lorenzo knalden ze naar een 2de plaats in de afsluitende discipline.