Op deze zonnige zondag was het een sportieve dag voor verschillende van onze Halense atleten en ook voor supporter, fotograaf en reporter van dienst Hermine:

Het was een vroege start van de dag, afspraak was 7 uur op de carpool parking in Lummen. Op naar het mooie Visé aan de Maas! Eenmaal aangekomen merkte we dat er toch een fris briesje was, maar tijdens de wedstrijd hebben de atleten er uiteindelijk weinig van gemerkt.

7 atleten, Bart Sampermans, Danny Dekens, Lieven Vanbergen, Sven Burdzy, Wim Van Laer, Evy Daniels en Xander Burdzy, stonden aan de start van de Halve marathon. In totaal waren er 1271 deelnemers.

Katrien Stas en Erik Surkijn hadden zoveel zin om te knallen in de hele marathon samen met nog 413 deelnemers!

Ik verzamelde alle vestjes, de atleten gingen de beetjes nog wat loslopen en begeven hun naar het startvak. Om 9u02 gingen de wedstrijden van start over een vrij vlakke omloop doorheen de stad Visé langs de Maas. Terwijl de rood/wit kleuren van DCLA hoog gehouden werden door de lopers heb ik even genoten van een picknick langs de Maas om daarna weer helemaal paraat te staan als fotograaf en motivator op kilometer 14. Daarna me een goed plaatsje gezocht aan de finish van de 21K.

Bart (1:31:27) kwam als eerste Halense DCLA’er over de eindmeet maar moet in de uitslag toch Danny (1:30:50) voor zich laten. Lieven (1:38:26), Sven (1:39:16) en Wim (1:39:35) kwamen iets erna in nog geen 2 minuten verschil van elkaar binnen. Xander en Evy sluiten het rijtje met een mooie tijd van 1:52:11.

Met zijn allen zijn we dan gaan supporteren voor Katrien en Erik op de brug, ongeveer op kilometer 35. Fijn bijbabbelen over de wedstrijd met een prachtig uitzicht over de Maas. We zagen Erik passeren om 11u54. Hij zei dat hij sinds kilometer 27 last had van krampen. We moedigen hem aan, hij twijfelde even maar is er dan opnieuw volledig voor gegaan ondanks deze zeer pijnlijke krampen. Om 11u59 zagen we onze knappe marathonloopster Katrien arriveren met een glimlach tot achter haar oren. Het gaat haar heel goed, ze geniet!

Na Katriens passage zijn we met z’n allen een plaatsje gaan zoeken aan de finish, klaar om onze marathon atleten met open armen te ontvangen. Katrien kwam in haar 7e marathon als 8e dame en 114e algemeen met de glimlach over de eindstreep met een fantastische tijd van 3:30:59, een toptijd en tijd die ze heel graag wou behalen. Heel de marathon heeft ze het tempo mooi vastgehouden. Ze is eerste dame in haar categorie en ze heeft zelfs nog een betere tijd dan de eerste van de categorie lager! Katrien you did it!

Erik kwam met enorm veel doorzettingskracht over de eindmeet. We vonden allemaal dat hij dit super gedaan had, het waren moeilijke laatste 7 kilometers maar kijk, hij zette toch een hele sterke prestatie neer met een tijd van 3:38:01. Gelukkig was er massage voorzien voor Erik, 2 dames hebben zijn benen grondig onder handen genomen.

Tijd om even te bekomen op een terrasje, we heffen het glas op al deze fantastische atleten, proficiat.