Zaterdag 4 mei 2024, in de voormiddag stond de wedstrijd voor de kangoeroes en benjamins op de planning. 

Luke kwam voor de eerste keer proeven van een pistewedstrijd, nadat hij afgelopen winter ook al een aantal keer het veld getrotseerd had. Wat heeft hij genoten van deze ervaring! Tibo heeft al wat meer ervaring en ging op zoek naar verbetering van enkele persoonlijke records. Bij het werpen gooide hij de vortex zowaar 2.5 meter verder dan zijn vorig PR. Leander stond als enige benjamin van DCLA Halen aan de start en probeerde er zoals altijd het beste van te maken. Bij het verspringen, sprong hij 1m90, een persoonlijk record en happy Leander! Wat een topprestaties van deze 3 jongens!

In de namiddag was het dan de beurt aan  de pupillen en miniemen. Hier waren er 4 DCLA atleten klaar om het beste van zichzelf te geven. We hoopten op een droge namiddag maar dit werd onze atleten niet gegund. Kobe B, had af te rekenen met een extra portie zenuwen, als eerstejaarspupil aan de start van een zomerwedstrijd, is toch wat anders als de KAN/BEN wedstrijdjes die hij al kende. Maar wat deed hij dat goed, hij nam 2 medailles mee naar huis met prachtige prestaties: 3’58” op 1000m en 6m45 bij het kogelstoten. Deze waren beide goed voor een derde plaats https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/40627/27887/

Bij de miniemen waren de meisjes het sterke geslacht. Minne, Axelle en Yuna stonden alle 3 aan de start van de 80m, om daarna met z’n allen naar het kogelstoten te gaan. Minne (1m20) en Yuna (1m15)  waagden zich ook aan het hoogspringen, beiden sprongen ze een PB! Axelle en Minne liepen ook nog de 300m. Voor beiden een nieuwe discipline: Minne liep deze afstand in 55”15, Axelle deed er op haar beurt 1’02”70 over, een knappe prestatie van beiden.

Op naar de volgende wedstrijd, hopelijk eindelijk eentje met de zon!

Trainster Saskia