De uitslagen: Uitslag LCC ADD Tongeren 05112017

Voor onze tweede veldloop trokken we naar Tongeren waar een recordaantal van 31 jeugdatleetjes onze clubkleuren verdedigden. En ze deden dat met verve. We zagen spannende wedstrijden waarbij gestreden werd voor elk plaatsje, we hoorden vele supporters die de atleten vooruit riepen en vooral we zagen veel fierheid en een grote glimlach bij ieder die weer zijn grenzen had proberen te verleggen op het toch wel zware parcours. Onze benjamins mochten als eerste het veld in en ze waren maar liefst met 13. Daarbij alweer enkele nieuwe gezichten, enkele atleten die voor het eerst aan een veldloop deelnamen, maar dat was tijdens de wedstrijd zeker niet te merken. Vol enthousiasme liepen ze hun rondje en velen konden in de laatste meters nog een sterke eindsprint uit hun benen persen. Bij Jan leverde die sprint hem zelfs nog een zilveren medaille op, maar ook de anderen werden even later beloond voor hun inzet met een fijne prijs.

De pupillen waren met bijna evenveel, vooral bij de meisjes moesten we onze kelen smeren want daar liepen maar liefst 7 atleetjes in eenzelfde wedstrijd. In één wedstrijd hadden we (nog) geen deelnemers, meisjes geboren in 2008, wij kijken ernaar uit om ook jullie een volgende keer te kunnen aanmoedigen!

De miniemen waren misschien in de minderheid na al dat jeugdig geweld, maar ze lieten het niet aan hun hart komen. Ook hier werd knap gelopen en ook hier leverde dat één medaille op. Allegra mocht na een spannende laatste ronde voor het eerst het hoogste podium op in een veldloop! Wij denken dat ze dat te danken heeft aan het goede gezelschap tijdens haar opwarming, want ze waren ook in deze wedstrijd met vier, een recordopkomst bij de miniemen meisjes J. En ook bij de miniemen jongens was het gezellig opwarmen, met drie man sterk stonden ze aan de start . Evenveel volk merkten we op bij de kadetten, Xander, Robin en Thomas werken via de crossen aan een goede basisconditie om tijdens de zomer weer records te breken op de piste of de weg. En dat ze goed bezig zijn hebben we allen gezien, want die lange kadettenafstand lijkt hen elke keer wat beter af te gaan.

Twee podia bij de Bepumi, dan moesten onze grotere atleten niet voor onderdoen….. In de dames Jun, sen, mas behaalden we twee podiumplaatsen Jeugdtraister Sigrid, behaalde reeds haar tweede overwinning van het prille seizoen, terwijl Sofie ( mama van de 9 maanden oude Mona) in haar eerste master wedstrijd podium haalde ( 3de) en met haar geluk geen blijf wist zodat ze de speaker na het horen dat ze derde was een kus gaf ( fijn….) onze andere dames in deze wedstrijd deden het eveneens goed. proficiat Jolien en Evy.
Bij de heren juniores en masters was het weer koekenbak. Davy behaalde een mooie overwinning, Ewout vergiste zich deze keer niet van ronde en werd verdienstelijk 3de. Tom, Joris, Bart en Ivo deden onze clubkleuren ere aan. Bij de sen heren was het Chiel die z’n groeiende conditie bevestigde en Bert die het verre van slecht deed ;-).

Meisjes, jongens , juffrouwen, dames, mannen heren op naar de volgende LCC wedstrijd en dat is de veldloop in Pelt……  hihi het vroegere Neerpelt.

Ook in Opwijk hadden we iemand tussen de deelnemers Kaat Verlinden  behaalde daar een mooie 9de plaats.

Onze stratenlopers waren eveneens aan de slag en dan wel Hugo, Marijke, Ludwig en Viviane. Dit komt op een totaal van 49 prestaties voorbije weekend. Ja 49 want Jos ( Debehets) liep in de Crosscup in Mol bij de heren masters.
Iedereen een super dikke proficiat.
Dit is waar het bestuur het doet. Veel lopers met super prestaties, want je eigen prestatie verbeteren is eveneens een super prestatie.

Voor de atleten die geen clubtrui hebben, we hebben er op voorraad bij DCLA-Halen.

De foto’s met dank aan de verschillende fotografen van DCLA-Halen.