De resultaten van de DCLA Veldloop in Heverlee

resultaten veldloop dcla 29102017

Onder  een mooi zonnetje trokken we vandaag het veldloopseizoen op gang in Heverlee waar DCLA de organisator was. We zagen alweer een benden Halense atleetjes, vertrouwde gezichten maar ook weer heel wat nieuwe. Het was nog wat zoeken, zowel voor de trainers als voor de atleetjes, maar toch zagen we weer iedereen het beste van zichzelf geven. Een dikke proficiat aan iedereen die op dit zware parcours onze clubkleuren toonde. We zagen zelfs voor het eerst ook kadetten aan de start, fijn! Voor sommigen was het nog wat zoeken en doorbijten, maar weet dat het seizoen nog lang is en we dankzij het goede weer nog maar net aan de wintertraining zijn begonnen. Een eerste wedstrijd is altijd wat zoeken naar ieders juiste tempo, maar het kan alleen maar beter gaan naarmate je aan het crossen gewoon geraakt.
En het wennen gaat snel, want ook de komende twee weken trekken we op zondag richting veldloop.

Natuurlijk ook nog volwassenen aan de slag na de cadetten moesten we wachten tot de junioren wedstrijd die samen met de Masters + 35 van start gingen. Ewoud Parmentier en Davy Segers nestelden zich onmiddellijk helemaal voorin in de wedstrijd. Dat was zo tot bij het ingaan van de laatste ronde toen Ewoud een stevige versnelling plaatste en op 1-2-3 een 20 tal meter voorsprong nam. Denkelijk vergiste hij zich want er moest nog een ronde worden gelopen…….????? even verder gaf Ewoud er de brui aan. Davy Segers werd de winnaar bij de mas 35. Tom Artoos, Bjorn Distelmans, Bart Sompermans en Sven Burdzy zetten een prima prestatie neer in deze eerste veldloop van ’t seizoen. In de laatste wedstrijd van de dag Mas 50 kregen we eveneens een viertal atleten van DCLA-Halen aan de start. Joris Stteenput (6) Patje Derbaix (8) Ivo Vandermaesen (23) en Ludwig Poffé (27) presteerden prima.Bij de sen heren moest Tom Mombaerts aan den lijve ondervinden dat het snel ging.
We hebben de opvallendste prestatie wel tot het einde van ’t verslag gehouden. Jeugdtrainster Sigrid vanden Bempt die de hele namiddag al erg in de weer was met de onze jeugd atleetjes (DCLA-Halen) kreeg als master tussen de seniores de meeste tegenstand van een paar Leuvense atletes, even duldde Sigrid hun gezelschap, maar in de tweede ronde werd iedereen terug gewezen, ook Eva Galle die naar het einde van de wedstrijd nog probeerde terug te vechten….. .helaas. Sigrid won met voorsprong haar eerste veldloop van ‘ seizoen. Ook onze sympathieke Jolien Vandersmissen was er en deed het verre van slecht.
Op naar de eerste LCC veldloop in Limburg volgende zondag 5 nov. waar Tongeren de spits afbijt.

Dank je wel aan de fotografen. 😉