Crosscup en BK veldlopen in Laken (Brussel) onder een zomerse zon.
Al vroeg werd er aan het jeugd programma begonnen nml 10h30.  Bij de jeugd hadden we Jan Breugelmans  die het goed deed en als 17de over de streep kwam. Eva Jaspers was echt in goeie doen, steeds vooraan in de top 15 te vinden om naar het einde toe vooruit te schuiven om een mooie top 10 plaats te veroveren (9de). Tine Breugelmans dit jaar echt doorgebroken als veldloopster  deed dit jaar ervaring op en was blij met haar plaats in de eerste helft van het deelnemersveld. Alegra Gürsoy die dit jaar geen enkele podiumplaats miste kon echter niet deelnemen wegens een knie kwetsuur opgelopen in de school. Hopelijk is het snel beter om zondag in Tessenderlo alle frustratie weg te lopen met een knal prestatie…. ???? 
Ewoud Parmentier deze winter slechts 3 veldlopen waarvan de ECCC veldloop in Portugal. Was de voorbije dagen een beetje ziekjes maar deed het heel goed een 22ste plaats was zeker niet slecht. Zondag Tessenderlo wordt  z’n laatste veldloop van ’t winter seizoen. 
Chiel Poffé en Jeroen Devis waren vorige zondag in Lommel niet echt in goeie doen wegens griepaanval voor beiden. Toch werd het BK geen echte afknapper. Het siert ze dat ze bleven strijden. Een specialleke tussen de foto’s en de evenement foto. Jeroen in strijd met de latere Belgische Kampioen Soufiane Bouchikhi 😉