Jasper Joostens, een sterke aanwinst voor onze club sedert een jaar, leverde aan de voet van de Mont Blanc in Frankrijk een pracht prestatie. We laten Jasper even zelf aan het woord.

Het is 28 september 2015 en het eerste wat ik doe is me inschrijven voor de Cross du Mont Blanc want de inschrijvingen zijn geopend! De wedstrijd zelf is 25 juni 2016, het gaat om een trail aan de voet van de Mont Blanc in Chamonix, met een afstand van 23km met 1700 hoogtemeters. Mijn tweede trail in het buitenland en meteen een klepper van formaat.

25 juni, ik sta aan de start samen met ongeveer 1500 andere atleten. Er wordt aangekondigd dat het 25,5 kilometers worden waarvan de laatste 6 km dalen, dit door het toenemend slechte weer.

Ik sta niet in ideale startpositie want er is een startbox van 30 personen voor de elite’s en de toppers van de vorige edities. Hier wil ik volgend jaar dus ook bijstaan.

Na 5km kan ik van plaats 60-70 oprukken naar 41. Yes, gaat goed! Maar ik zal me toch maar inhouden, het zwaarste moet nog komen. Ik blijf ongeveer rond dezelfde plaats hangen. Op kilometer 12 is de eerste bevoorrading, ik loop door want ik heb genoeg eten en drinken mee (een rugzak is verplicht in deze trails met de nodige overlevingsmiddelen, anders diskwalificatie), vanaf hier begint pas echt de race.

6km met een gemiddeld stijgingspercentage van rond de 20%, ik haal 11 lopers tot aan de top en ik weet dat mijn sterkste punt dalen is. Een technische en gevaarlijke afdaling doet me nog 8 lopers inhalen! Ik loop de laatste kilometer richting het centrum en de finish het is gewoon  zweven voor mij!

Wat een gevoel, ik eindig als 22ste overall en 16 senior heren in een internationale toptrail, dit na 25,5km, 1400 hoogtemeters en een tijd van 2u 31min 4sec.

Dit heb ik ongetwijfeld te danken aan de zware intervallen en wedstrijden met DCLA-Halen, de atletiekclub waar ik ben aangesloten en regelmatig train.

Bedankt voor jullie bijdrage en steun, nu is het trainen voor een volgend doel ;).

De aankomst van Jasper. 33876696