de uitslagen van deze jeugdmeeting. resultaten dcla 01042017

Zaterdag 1 april 2017 DCLA Jeugdmeeting in Kessel-lo

We voelden het de afgelopen weken al kriebelen op training: mooi weer, overschakelen op zomertrainingen, wat langer licht,… Het zomerseizoen was in aantocht!

Vandaag was het dan zover: De eerste pistewedstrijd en nog wel een halve thuiswedstrijd want het was een organisatie van moederclub DCLA. Maar liefst 15 atleetjes wilden op een sportieve manier aan hun paasvakantie beginnen. Na wat gepuzzel leverde dat zelfs 3 aflossingsploegen op dankzij onze moedige benjamins die de ploegen van pupillen wilden aanvullen. Heel fier zagen we zowel de jongens als de meisje met correcte aflossingen naar de eindmeet snellen!

Daarna was het weer elk voor zich, maar ook daar zagen we veel teamspirit, zowel bij de atleetjes die elkaar aanmoedigden als bij de supporters die spontaan hielpen om iedereen tijdig op de juiste plek te krijgen. Voor velen was het een eerste kennismaking, waarbij soms wat leergeld moest betaald worden. Maar iedereen toonde dat we een club zijn die sportiviteit en doorzettingsvermogen belangrijk vindt.

Zo werkte Karlijn als enige benjamin meisje heel dapper haar disciplines af. Het moet wel gezegd worden, er stond altijd wel iemand klaar om haar weer op te beuren na een moeilijk begin, warm te wrijven na een regenbui of aan te zetten tot een laatste sprintje in haar 600m. Ze deed het dan ook uitstekend, dat belooft voor de volgende wedstrijden…

Bij de benjamins jongens mochten we 3 atleetjes aanmoedigen: Jarno, Kobe en Jan kunnen vanaf nu ook mooie persoonlijke records voorleggen! Ze liepen, sprongen en wierpen, het was een plezier om hen aan het werk te zien!

Onze grootste groep was die van de pupillen waar nieuwkomers Kjell, Allegra, Maite en Kaat konden rekenen op de goede raad van Jelle, Joren, Daan en Eva. En blijkbaar was die raad goud waard, want het moet gezegd worden, we waren onder de indruk van hun prestaties. Tonnen respect ook voor onze hordelopers, die het aandurfden in de 60m horden aan te treden! Ze deden het nu al zo goed, wat gaat dat geven als we op training de nieuwe hordes kunnen gebruiken!

Bij de miniemen hadden we slechts 2 deelnemers maar Robin en Thijs hebben al voldoende ervaring om hun wedstrijden tot een goed einde te brengen. Knap toch hoe onze oudsten al heel zelfstandig hun wedstrijdprogramma afwerkten en elkaar hielpen bij het uitzetten van de aanloop. Als dat geen clubspirit is!

Op het einde van de goedgevulde namiddag, waarvan je de resultaten in de uitslag kan vinden, konden we niet anders dan tevreden huiswaarts keren. Iedereen heeft zich ten volle gegeven, we weten wat we nog kunnen verbeteren en gaan nu volop trainen zodat we die prestaties van vandaag de komende wedstrijd nóg kunnen verbeteren. De volgende wedstrijd volgt pas in mei zodat we eerst alle disciplines nog eens kunnen inoefenen. Op die manier kunnen we hopelijk iedereen overtuigen om ook eens een pistewedstrijd te proberen. Vraag het maar aan wie er vandaag bij was, het is superleuk en de namiddag vliegt voorbij! Bovendien hebben we schitterende supporters langs de piste staan, hoe meer atleetjes zij kunnen aanmoedigen, hoe leuker! De kalender komt er weldra aan, dan kan je de wedstrijden alvast inschrijven in je agenda!

Dank aan Sigrid voor het verslag 😉

Na het bestuderen van de uitslagen deden we nog een paar super ontdekkingen……. Ja al bij deze eerste meeting van ’t seizoen werden een 3 tal clubrecords verbroken !!!!!!
Bij de pupillen Meisjes vestigde Allegra Gürsoy een nieuw club record op de 60 m H ( 14″05)  Proficiat Allegra.
Bij de Benjamines Jongens vestigde Jan Breugelmans twee nieuwe clubrecords Bij het verspringen sprong hij 3,34 m en op de 600m liep hij een tijd van 2’21″12  eveneens een nieuw club record. Proficiat Jan.

De CLUBRECORDS vind je op onze site bij “Over DCLA” en dan Clubrecords.

De foto’s zijn van de ouders van de jeugd waarvoor dank. 😉