Onze eerste jeugdmeeting KAN/BEN is een feit!

Op zaterdag 6 mei 2023 organiseerde DCLA Halen hun allereerste meeting, eentje voor Kangoeroes en Benjamins, een dag om te onthouden dus. Maar wat een topdag was het dan ook.

Omstreeks 9u ’s morgens zijn we begonnen met alles klaar te zetten, dit met een gemotiveerd team medewerkers, jong en wat minder jong. In een mum van tijd stonden de DCLA tentjes klaar aan de inkom en de proeven. Een tentje dat niet wilde meewerken, geen probleem onze handige harry’s van dienst fixten dit in een mum van tijd.

De piste werd voor een 70tal meter voorzien van lijnen om de loopbanen af te bakenen, wat een mooi zicht was dit, hier konden we wel aan wennen. De zandbak werd goed bijgevuld door de gemeente dus deze had nog wat hark- en verdeelwerk nodig. De cirkel van kogelstoten kreeg een mooi lijntje en de werpsector werd uitgelijnd en in gereedheid gebracht voor het medicinebal stoten. Ook de stand voor vortex werpen werd van een startcirkel en meters voorzien. De plyoboxen voor het hoogspringen werden klaargezet en uitgetest.

Rond het middaguur zag het plein er tiptop in orde uit en kon het aftellen beginnen. Om 13u startte de wedstrijd met een gezamelijk opwarming. 36 benjamins en 9 kangoeroes vonden de weg naar onze meeting, superfier zijn we, 45 jeugdatleten! Hieronder veel atleetjes van onze eigen club die voor een eerste maal aan een wedstrijd deelnamen. Buiten enkele beginnersfoutjes, die goed bijgestuurd werden door de aanwezige kidsjury en onze coördinator Saskia werden de proefjes vlot afgewerkt.

We zagen als club, DCLA, enorm veel plezier bij onze atleten op het veld, hun trainers, de supporters en medewerkers. Dit maakt ons enorm blij en fier. Ook DCLA voorzitter Johan en onze eigen voorzitter Rik, de speaker van dienst, zagen dat het goed was!

We zeggen daarom nog eens DUIZEND MAAL DANKJEWEL aan

  • alle deelnemers
  • alle supporters
  • onze jeugdtrainers
  • alle medewerkers, jong en wat minder jong, zichtbaar en ondersteunend
  • de jury, we nemen al hun advies, tips en trics mee naar de volgende meeting.

Zondag 7 mei was ook een hoogdag voor DCLA, we streden mee in de eerste uitgave van de gezamelijke interclub mannen en vrouwen AC, in de hoogste klasse: Super League. Dromen doen we steeds en ze werden meer dan waargemaakt, een schitterende 2de plaats was het resultaat. Je kan een kort en uitgebreid verslag terugvinden op de website van DCLA Leuven.

Op zondag 7 mei was het ook de Maasmarathon te Visee, verschillende van onze atleten liepen hier mee en behaalden podiumplaatsen. Ook Genk loopt stond er op het programma voor een aantal van onze atleten, ook hier podia die rood/wit kleurden. Dikke proficiat aan al deze toppers.

Meer foto’s kan je terugvinden op Facebook of Instagram