LEDENFEEST- 1/2 marathon en marathon Kasterlee- 33 Km van Herve/Battice- LCC Veldloop Neerpelt.

 • Zaterdag avond in het PC in Hogen het LEDENFEEST,  met een kleine 140 aanwezigen werden de Kampioenen gehuldigd.
  Even een opsomming van de gehuldigden.( Komen in aanmerking de Provinciale Kampioenen en de podia Vlaams en Belgisch.)
  Wim Steurs: Provinciaal kampioen indoor 800m M50
  Sigrid Vanden Bempt: Vlaamse kampioene veldlopen W35
  Liesbeth Wouters:Belgisch Zilver 10.000m W35, Belgisch Brons 5.000m W35, en Belgisch Brons op de Marathon.
  Marijke Schotsmans Belgisch goud Berglopen W40
  Luc Hermans Belgisch goud Berglopen M55
  Dora Dirix Belgisch zilver Berglopen W50
  Joris Steenput Belgisch Brons Berglopen M50
  Hugo Truyers Belgisch Brons Berglopen M65.

U ziet het 8 Belgische podia en  een Vlaamse kampioene voor DCLA-Halen aangevuld met een Provinciale tittel.
Verder hadden we buiten eten en drinken nog de prijsuitreiking van ’t Halens Criterium, alles nauwkeurig bijgehouden door Patje. Er waren tijdens het seizoen 2015-2016 maar liefst 1014 deelnames aan wedstrijden. Loop je een wedstrijd ?? geef dit dan via mail door aan Patje op thalenscriterium@dclahalen.be
Enkele foto’s als sfeerbeeld van dit ledenfeest.

 • Dan hebben we de Halve en hele Marathon in Kasterlee.

In de halve marathon behaalde Veerle Tulleneers een mooie derde plaats bij de W40 , ze eindigde in 1h 41′ 13″.
In de marathon die gekend is voor z’n zware omloop kwam Dora Dirix als 1ste W50 in 4h 08′ 23″ terwijl Gino Verhemeldonck na 3h20’38” binnen liep wat een zesde plaats opleverde  bij de M35. proficiat aan alle drie.
gino-verhemeldonck-aank-marathon-kasterleeGino aan de eindstreep.

 •  LCC Veldloop in Neerpelt   ondanks het ledenfeest van de dag voordien was er nog een grote opkomst voor de tweede cross in het limburgs cross criterium.De uitslag kan je hier al helemaal nakijken: neerpelt-lcc
  Het was mooi om op afstand te zien wat een bedrijvigheid er was aan ons clubtentje. Een goeie sportieve sfeer waar iedereen IEDEREEN aanmoedigde bij de wedstrijden.
  Julie Segers en Stien Vandecruys waren de spits afbijters na de Kangoeroes waar we een drietal hadden die mee liepen en zich goed weerden in hun loop het waren Lucas Senden, Gitte Vanbergen en Elly Rodiers . Bij de benjamines meisjes 2008 bevestigde Ebbe Cruts haar prestatie van Tongeren door als zesde binnen te komen. Mano Van Heyste eindigde halverwege de groep terwijl Mila Haesevoets wegens groeipijnen niet voluit kom lopen, een weekje rust zal wel wonderen doen. Jan Breugelmans bevestigde zijn kunnen door zich opnieuw op het podium te lopen 3de. Noah Paulus vond z’n ritme beter dan in Tongeren en Kobe Van Wassenhove hield er nog enkele achter zich.
  Prima gedaan jongens. Daan Vandersmissen liep als 18de over de streep. Een top 5 plaats ( weeral) was er voor Eva Jaspers. Kato Lieten deed het eveneens prima. Anna Renodeyn en Ylana Dirickx eindigden in mekaars spoor, dat deden eveneens Luka Vlayen en Kaat Molders.
  Allegra Gürsoy
  eindigde opnieuw binnen de top 20 op 54 atleetjes. Daan Rodiers, Sibe Vanbergen en Tristan Bodson tombeur verdedigden zich goed……..  Ook weer een heel goeie prestatie van Joren Segers, Bram van Eyck, Yelle Van Wassenhove en Stef Vandecruys.
  Bij de min mijsjes was er Julie Renodeyn  en Liora Dirickx om onze kleuren te verdedigen.
  Op deze omloop presteerde Thijs Rodiers net als vorig jaar heel goed terwijl Thomas Dumon, Robin Jaspers en Warre Vandecruys net als in Tongeren in mekaars spoor over de meet kwamen.
  Bij de scholieren met Kamiel Kaelen, in z’n eerste wedstrijd, verging het hem vrij goed. We zien hem zeker in de toekomst nog vooruitschuiven in de uitslag.
  Jeugd trainster Sigrid Vanden Bempt was opnieuw veruit de sterkste damen in ’t Dommelhof. Saar Vandepoel bevestigde haar stijgende conditie met een 10de plaats.
  Masters heren dan, daar kwam Davy Segers 1 seconde te kort voor de overwinning en bleef een halve minuut voor de DCLAer Hans Vanden Bempt. Tom Artoos werd 28ste, Ivo Vandermaesen werd 2de M55, Joris Steenput nog op reserve lopende na z’n kwetsuur werd 32ste, Kris Deferm 44ste.
  De foto’s van deze veldloop.

De 33 Zware km van Herve-Battice hopelijk krijgen we hier nog een paar foto’s dan plaatsen we ze er bij.

De resultaten van onze atleten:

Erik Surkijn: 2h 40 min 17de Master M2
Bart Sampermans: 3h00
Hugo Truyers: 3h08
Marijke Schotsmans: 3h09
Patje Derbaix:3h09.

battice-33km

Het was dus een zwaar weekend met toch weer een 50 tal prestaties van DCLA-Halense atleten.