Provinciaal kampioenschap benjamins-pupillen-miniemen, 27 juni 2015 – Kessel-lo Met 4 medailles en prachtige prestaties voor DCLA-Halen

Met de examens net achter de rug en de vakantie in het vooruitzicht waren er toch enkele atleetjes die zich durfden meten met hun provinciegenootjes op het Vlaams-Brabants kampioenschap.

Het moeilijkste deel van de dag was ongetwijfeld kiezen uit al die atletiekdisciplines want iedereen mocht maar aan twee proeven deelnemen.

Het was geen supergrote groep, maar trainster Sigrid had toch haar handen vol om alle mooie prestaties van dichtbij te bewonderen.

Tine Van Ruysseveldt mocht als eerste aan de slag in het verspringen en zij zette zich van bij haar eerste sprong aan de leiding. Die gaf ze ondanks wat twijfelende sprongen daarna niet meer uit handen en zo mocht zij even later de gouden medaille en het bijhorende schildje gaan halen. Nog eens goed oefenen op de aanloop, want er zit meer in dan de 4m39 die ze vandaag liet opmeten.

Even later was het de beurt aan de zusjes Dirikx. Liora Dirickx krijgt van ons alvast de prijs voor de sportiefste atlete want ondanks groeipijnen aan de knie wilde zij toch meedoen en dat deed ze dan ook in de twee minst belastende disciplines. Bij het discuswerpen haalde zij prima afstanden maar de discus vloog slechts één keer in de juiste zone wat goed was voor 12m24 en een vijfde plaats. Nog wat aan het richtinggevoel werken, dan zit podium er zeker in. Even later deed ze zelfs nog beter in het hockeywerpen waar ze met 25m16 een nieuw persoonlijke record lukte en zelfs de zilveren medaille veroverde. En zeggen dat goud slechts 30 cm verder was.

Haar zus Ylana Dirickx deed het ook uitstekend want in het hoogspringen sprong ze maar liefst 10 cm hoger dan haar persoonlijk record. Haar nieuwe beste staat op 0.90m en dat ondanks alle twijfels wegens de hoge aanvangshoogte! Ook in het verspringen sprong ze ver, 2m77, net geen record maar daar zat de tegenwind zeker voor iets tussen.

De laatste vrouwelijke deelneemster was Lies’l Jughmans. Zij heeft in de 1000m een verschroeiende eindsprint laten zien, het vuur kwam bijna onder haar spikes uit! Ook in het kogelstoten deed ze het uitstekend want met 4m36 behaalde ze een zesde plaats en nog belangrijker ook een nieuw persoonlijk record.

We hadden ook enkele mannelijke deelnemers en we beginnen dan maar met de broer van bovenstaande, Chiel Jughmans. Hij beperkte zich tot zijn favoriete 1000m en liep tactisch een zeer sterke race waarvoor hij beloond werd met een zilveren medaille.

Bij de benjamins jongens verraste Stef  Vandecruys ons door toch deel te nemen aan het hoogspringen en zo moest hij het stellen zonder wat extra raadgevingen. Hij trok zich er echter niets van aan een sprong zomaar eventjes over 90cm. Even later stond hij samen met Joren aan de start van de eerste reeks van de 600m en hij zag Joren daar van bij het begin aan de leiding gaan. Joren Segers kon de hele wedstrijd zijn voorsprong behouden en werd voor zijn aanvallende wedstrijd beloond met een nieuw record van 2’13. Het was al zijn tweede persoonlijk record want ook in de 60m liep hij met 11″36 sneller dan voorheen. Stef deed het in de achtervolgende groep ook uitstekend en werd 8e in 2’25, zowat een evenaring van zijn record. Grotere broer Warre kon jammer genoeg niet aan de slag wegens een val daags voordien, anders hadden we daar ook nog mooie resultaten kunnen noteren.
De volledige resultaten kan je op deze link resultaten pk vlbrabant jeugd 27062015 (2) bekijken

Proficiat aan alle deelnemers, de lijst met records werd alweer flink opgepoetst en hopelijk zien we iedereen (en nog veel meer) terug op de volgende clubverplaatsing zondag 5 juli in Tongeren. Het tijdschema kan je alvast hier gaan bekijken: http://www.addtongeren.be/nieuws/item/203-jeugdmeeting-5-07-15.html.

Foto’s van deze meeting volgen zodra deze zijn gemaild naar info@dclahalen.be

Verslag Sigrid.