Toch 20 DCLA-Halense atleten in Lommel, ondanks de verre verplaatsing en de spaghetti avond de dag voordien.

Een dan na onze geslaagde spaghetti avond vond de voorlaatste veldloop van het LCC editie 2014-2015 plaats in het Provil in Lommel.
Een aangepaste omloop met afwisselend een flauw zonnetje en grijze wolken en in de eerste wedstrijd al 2 Halense atleetjes aan de start. Ze deden het heel goed. Evan Jaspers werd mooi zesde terwijl Ylana Dirikx op een 30 tal secondjes als nummer elf binnen liep. Bij de benjamins van 2006 werd Femke Donders 29ste, Sibe Vanbergenwerd bij de ben van 2007 27ste in zijn wedstrijd.
In de volgende reeks benjamines jongens werden Stef Vandecruys, Mats Van Den Bergh en Cedric Burdzy 26,27 en 28ste.

Onze pupillen meisjes deden het verre van slecht, Liora Dirikx werd 15de, terwijl Liez’l Jughmans en Kiara Donders als 18de en 19de eindigden. De pupillen jongens dan….. Robin Jaspers  werd 14de en Xander Burdzy 20ste. Onze pupil ( tombola verkoper) Thijs Rodiers werd mooi 7de.

Bij de miniemen eindigde onze Chiel Jughmans gekwetst en ontgoocheld hinkend als 16de. Dat wordt een weekje rusten en hopelijk in orde voor de volgende veldloop.

Bij de cadetten hadden we Ewoud Parmentier  die vorige week wegens ziekte weg moest blijven van het Vlaams Kampioenschap veldlopen in Rotselaar. Een paar Antwerpse atleten probeerden Ewoud het vuur aan de schenen te leggen, maar hij leek voldoende hersteld. Toen hij zelf het tempo verhoogde was er niemand die in zijn spoor bleef. Ewoud won overtuigend en je ziet hem hier op het podium.

2015-02-22_14.28.44[1]

Dan bij de seniores dames, daar was het aan Kelly Valgaerts en Saar Vandepoel om onze kleuren te verdedigen. Kelly eindigde op een top 10 plaats terwijl Saar als nummer 12 over de streep liep.
Bij de masters heren eindigde Tom Baets op enkele secondjes van het podium als 4de. Luc Hermans  werd in deze wedstrijd 2de M55 Joris Steenput werd 37ste en Ludwig Poffé 48ste.

Bij de seniores Heren liep Chiel Poffé een sterke wedstrijd, nog in de laatste ronde recupereerde Chiel de winnaar van Sint Truiden. Chiel werd 7de. Hijzelf zegde na de aankomst dat deze mooie prestatie er kwam dank zij de lekkere spaghetti van de avond er voor waar Chiel eveneens tot de werkende krachten behoorde.

Toch 21 prestaties van onze atleten in lommel , de voorlaatste wedstrijd in het LCC editie 2014-2015. De prijsuitreiking vannhet LCC gaat door op vrijdag 20 maart in het provil in Lommel. 

Nu op naar de laatste LCC wedstrijd volgende zondag in Lanaken in het H Hart college in de Stationstraat 232 in Lanaken.