9deDerde LCC Sint Berbara veldloop in Genk .
Meer dan 660  atleten kwamen er naar Genk voor de derde veldloop in het LCC, Onder deze liepen er meer dan 30 atleten van DCLA-Halen. Een succes door de inspanningen van de club en zijn trainers, waarvoor dank.

Het was nog droog toen de eersten stilaan toekwamen en het rood witte clubtentje opzochten. Het tentje dat eveneens meer wordt gebruikt door bevriende atleten  waarvan de club geen tentje bij heeft. We moeten er zeker op letten dat onze atleten hierdoor niet worden gestoord. Het is eveneens een verzamelpunt voor suporters en er wordt heel zeker een fijne sfeer gecreëerd.

Dan het actieve dan. Onder een druilende regen werden de eerste atleetjes de omloop op gestuurd. In de eerste wedstrijd was het aan Mila Haesevoets en Rebecca Mees om te presteren. Mila om haar mooie prestatie van haar eerste veldloop in Neerpelt te bevestigen, ( wat ze deen met een mooie 8ste plaats) en Rebecca om te tonen wat zij in haar mars heeft. Dat was niet min want in de zware modder deed ze het prima en behaalde een 5 de plaats in haar eerste veldloop ooit. Eva Jaspers ( podium in Neerpelt) bevestigde door na een val toch nog als nr 5 binnen te lopen. Ylana Dirikx bevestigde haar kunnen met een 15de plaats. Sibe Vanbergen werd 21ste en Torr Enkels 26ste.

Bij de pupillen meisjes was het Charissa Fornerina die onze kleuren verdedigde, ze eindigde als 14 de en kan zeker beter.
De pupillen jongens. Joren Segers 12, Stef Vandecruys 17, Jelle Van Wassenhove 30 en Mats Van den Bergh 34ste. Bij de tweede jaars werdThijs Rodiers 9de , Jarno Van Goidsenhoven 26ste.
Miniemen, Liez’l Jughmans 25ste, Zoe Verbeemen 29ste en Liora Dirikx 30ste. Miniem  Xander Burdzy werd 19de in zijn wedstrijd.

Bij de scholieren behaalde Ewoud Parmentier (voor de start nog onwel en overgeven) een derde plaats.
Dan onze dames, Sigrid Vanden Bempt (goed opgewarmd wegens opvolging jeugd atleetjes als jeugdtrainster samen met Gery Rodiers. ) vertrok sterk in de modder, en alleen de DCLA atleten Eva Galle kon op afstand de rug van Sigrid blijven zien. De afstand werd alsmaar groter. Op de zeste plaats eindigde Sofie Hendrix, Saar Vandepoel werd 15de en Alisia Bosmans werd in haar eerste wedstrijd en na slechts 3 weken weer aan ’t trainen 19de. Onze masters dan: Dora Dirix 19de, Kelly Valgaerts ( eerste veldloop sinds lang) 26ste, Evy Daniels 28ste, Viviane Van Roelen 33ste.

Bij de masters Heren werd Davy Segers ( nog niet helemaal verlost van de kwetsuur) prachtig winnaar. Tom Baets ( ’s morgens al 40 km op de mountain bike behaalde een mooie 6de plek. Luc Hermans werd 21ste ( 1ste +55) Tom Artoos en Joris Steenput finishten in mekaars spoor als 27 en 28. Ivo Vandermaesen werd als 35ste ( 5de +55) Kris Deferm werd 50ste, jos Debehets 63ste en Ludwig Poffé 66ste

LCC_GENK_20151129