Ook vandaag gingen wij weer crossen tijdens de 3de manche van het LCC-seizoen in Genk.

Het weer was mooi, zelfs de zon scheen af en toe. Ook de temperatuur viel goed mee. Er waren heel wat atleten van DCLA Halen aanwezig. De jeugdatleten waren met 25. Goed zo! Het bestuur is alvast zeer blij met verschillende nieuwe jonge atleetjes die meedoen aan de wedstrijden. Esmée, Louise (die wij al wel kenden) en Toon hebben sinds het begin van het prille seizoen zelfs nog geen enkele veldloop gemist. Chapeau!

Zoals altijd deden Sigrid en Lieven weer hun uiterste best om alle jeugdatleten op een zo goed mogelijke manier te begeleiden bij hun opwarming en bij de verkenning van het parcours. Dit mag echt niet onderschat worden. Het is belangrijk dat de atleetjes goed opgewarmd en met de juiste info aan de start verschijnen. Top!

Bij de jeugd liepen er heel wat atleten een knappe wedstrijd. Ondanks het zware bosrijke parcours (met vooral die stevige kuitenbijter onmiddellijk na de start, amai) behaalde DCLA heel wat top 10 plaatsen. Leuk! Een dikke proficiat aan Tine, zij behaalde het podium met een knappe 3de plaats. Spijtig dat in diezelfde reeks Kato zoveel last had van kniepijn. Hopelijk komt dat snel terug in orde! Bram strandde op de meest ondankbare plaats, nl. de 4de. Hij was echter heel tevreden. Mogen wij zeggen dat onze eerstejaars kadetten zich goed handhaven in hun reeks en de veel langere afstand al goed in de benen hebben? Ook Allegra en Joren deden het weer heel goed. En fijn dat Jelle er vandaag weer bij was. Wij kunnen natuurlijk niet alle atleetjes bij naam noemen maar weet dat bij de jeugd van DCLA Halen de olympische gedachte geldt: deelnemen is belangrijker als winnen. Want winnen kan later nog!

Toch? Sigrid en Davy? 😉

Uitslag Genk: LCC Genk Uitslagen

Wij geven ook nog de tussenstand van het LCC na de veldloop van Pelt: 2019_tussenstand_na_Neerpelt