Het startschot van het veldloopseizoen werd gegeven op zondag 22 Oktober met de Crosscup Relays te Berlare. Scholier Tine, behaalde er samen met haar 2 collega’s uit Leuven een mooie derde plek. Ook onze 3 raketten Daniel, Ivo en Joris waren er van de partij.

De week erna, zondag 29 Oktober was het Crosscup te Roeselare, ook daar liepen Joris, Ivo en Daniel een mooie race.

Zondag 5 November, start van de LCC (LimburgsCrossCriterium) te Tongeren. Met 34 DCLA atleten stonden ze te trappelen om hun eerste of zoveelste cross te startten. Verscheidene top 10 plaatsen, persoonlijke overwinningen maakte het een fijne dag.

Ook op de Veldloop van Bonheiden waren enkele van onze leden actief. Joren, behaalde hier zelfs een mooie 2de plaats bij de Juniors.

Zondag 12 November, ook vandaag stonden er 2 veldlopen op het programma, in het LCC de Decoloop te Pelt en de REN Veldloop te Tessenderlo. In Pelt stonden er 30 atleten aan de start om onze rood – witte clubtrui te verdedigen. Weeral verscheidene top 10 plaatsen, met een mooie 2de plaats van 2de jaars Miniem Kobe en een knappe 8ste plaats in een 28koppig deelnemersveld van 1ste jaars kadet Arne, die zijn eerste veldloop liep! In Tessenderlo stonden er 10 DCLA atleten aan de start waarvan 5 van onze afdeling te Halen.

Uitslagen zijn terug te vinden via Atletiek.nu per wedstrijd voor de veldlopen en hier voor de Crosscup wedstrijden.

Zondag 19 November is het het Belgisch Kampioenschap Veldlopen te Hulshout.

Foto’s zijn terug te vinden op DCLA Halen Facebook en Instagram maar ook Jens Riskin van ADD maakt vele mooie foto’s op de LCC Wedstrijden. Voor de wedstrijden in Vlaams Brabant is dit vaak het geval voor Sven Janssens.