Vier DCLA-halense atleten aan de start op het BK Veldlopen in Wachtebeke.

Een rit van anderhalf uur bracht ons in het natte en grauwe Wachtebeke, gelukkig verdween de lichte regen en konden de atleten op een goed beloopbare omloop aan de slag.

Ewoud Parmentier die al een mooi veldloop seizoen achter de rug heeft maar wegens ziekte het Vlaams Kampioenschap moest missen werd door zowat iedereen als podiumkandidaat naar voren geschoven. De problemen begonnen vlak voor de wedstrijd tijdens de laatste voorbereidingen. De maag werkte tegen met een paar overgeefsessies als gevolg. Van in het begin van de wedstrijd merkten we dat het niet perfect zat. Naargelang de wedstrijd vorderde schoof Ewoud achteruit. In het laatste wedstrijdgedeelte herpakte hij zich. Hij kon zo nog een top 10 plaats behalen: 9de. Teleurgesteld, maar Ewoud, proficiat met je top 10 plaats!

Mona Rahmé ging in de korte cross van start. Mona liep een mooie wedstrijd als master tussen de senioren en behaalde een 22ste plaats. Ze is klaar voor het BK masters in Beernem van volgende zondag.

Chiel Poffé koos voor de lange cross, dus meer dan 10 km op de heuvelende omloop. Met een 100tal deelnemers hoopte Chiel om bij de eerste helft te eindigen. dat lukte hem, Chiel werd 48ste en mag tevreden terugkijken op z’n winterseizoen. Nu gaat hij natuurlijk beslissingen nemen, welke richting gaat het deze zomer: piste, stratenlopen of een combinatie?

Ludwig Poffé droeg eveneens zijn steentje bij in Wachtebeke. Ludwig werd daar tussen het jonge geweld 189ste. Goed gedaan man.

Een link naar de volledige uitslagen