Vooreerst de volledige uitslagen van de eerste LCC  veldloop in Tongeren. 50 van de 464 deelnemers zijn DCLA-Halense atleten. je kan de uislagen bestuderen in bijgevoegde link .  lcc-add-tongeren-06112016 .

Een gure wind waaide over De Motten, de plaats waar de eerste Limburgse veldloop van ’t seizoen 2016-2017 zijn doorgang kreeg. Langzaam aan werd het drukker en drukker bij het rood-witte clubtentje van DCLA-Halen. Maar dat er 39 jeugdatleetjes zouden komen opdagen, dat hadden we niet durven dromen. Dank je wel atleetjes en ouders.

Dan de prestaties: Bij de jeugd behaalden we als beste prestaties een overwinning van Jan Breugelmans en een derde plaats van Karlijn Van Loo. terwijl Jana Nulens (6de) Ebbe Cruts (8ste),  Eva Jaspers (4de) Allegra Gursoy (10de) , Joren Segers ( 7de) Thomas Dumon (6de), Warre Vandecruys (7de), Robin Jaspers (8ste), en Ward Kees (9de) allemaal een top 10 plaats behaalden. Dwz dat 11 van de 39 atleten een top 10 plaats behaalden.
Iedereen heeft ons verbaasd door z’n inzet en strijdvaardigheid, en vooral de clubsfeer in en rond het clubtentje waren mooi om zien. Iedereen riep op iedereen van de club.

Onze volwassenen, dan, met bij de scholieren onze Ewoud Parmentier die een onregelmatige wedstrijd liep en op een ronde van ’t einde nog in 5de positie liep. Op karakter dan maar aan een remonte beginnen…….ja een derde plaats kwam er uit. Nog werk aan de winkel voor Ewoud, maar dat weet hij en kan hij aan.

Bij de Sen Dames kreeg onze jeugdtrainster Sigrid Vanden Bempt de meeste tegenstand van olympische marathonloopster Manuela Soccol, maar nog voor half wedstrijd liep Sigrid van iedereen weg en behaalde ze een overwinning met voorsprong. Saar Vandepoel weer goed aan ’t trainen liep als 7de sen dame over de streep. Evy Daniels liep als 50ste dame binnen bij de jun, sen master dames.
Bij de masters heren behaalde Davy Segers die nog niet in z’n beste doen is een derde plaats, Tom Artoos werd mooi 17de terwijl Ivo Vandermaesen, Joris Steenput ( herstellende van een kwetsuur) en Kris Deferm in mekaars spoor als 25,26 en 27ste binnen.Sven Burdzy werd 40ste en Wim Vanwassenhove 44ste.
Dat wil zeggen dat we  15 top 10 plaatsen behaalden, 2 overwinningen, 3 derde plaatsen en heel wat verdere ereplaatsen. EN…. nog een opmerkingske:  50 van de 464 atleten, deelnemers in Tongeren waren DCLA-Halen atleten.

Op naar de veldloop in Neerpelt volgende zondag 13 november hopelijk ook nog met zoveel atleten .

Verslag Rik.

Een aantal sfeerfoto’s waarvoor dank Nicole, Ilse, Gert.