Resultaten pk veldlopen in Lanaken Uitslag pk limburg Lanaken

Resultaten Pk veldlopen Vl Brabant VILVOORDE PK 20170205

 

Op zondag 5 februari 2017 verdedigen onze DCLA-Halense atleten samen met de vrienden van Leuven  de rood-witte clubkleuren. In 2016 behaalde DCLA-Halen 4 podiumplaatsen. Sigrid, Ewout , Davy en Eva zorgden hiervoor.

Sigrid, tot op heden ongeslagen deze winter zal geen provinciaal kampioene worden, Sigrid verdedigd de DCLA kleuren bij het vrouwen team van DCLA in Portugal tijdens de Europabeker Veldlopen voor Clubs  Albufeira.

Onze atleten van benjamine  tot master zullen er alles aan doen om het minstens even goed te doen als vorig jaar.

We wensen ze in het “Domein de drie fonteinen” heel veel succes.

Het verslag van Gery:

Het provinciaal kampioenschap is weer voorbij. Omdat we een dochterclub van DCLA Leuven zijn, mogen we die dag gaan strijden in Vlaams Brabant, Vilvoorde. Hebben die van Limburg even geluk dat we niet komen opdagen. 😉

Een voordeel hiervan is dat we eens andere tegenstanders hebben en verandering van spijs doet eten. Toch? Een tweede voordeel is dat we een cross krijgen voorgeschoteld die in de loop van het seizoen nog niet onze revue is gepasseerd. Een cross die niet erg veel hoogte meters telt maar wel bijna nergens vlak is, waardoor deze toch niet te onderschatten is. Helaas is er ook een nadeel, we hebben onze Rik moeten missen als vaste waarde aan de omroepinstallatie. Maar in Lommel gaat dat terug in orde zijn.

Dcla Leuven zorgde voor de tent en wij voor de stoelen, bijgevolg waren alle voorzieningen in orde om er een leuke sportieve namiddag van te maken.

Zoals gebruikelijk gingen we van start met de kangoeroes, waarbij de dappere dametjes Gitte en Ellie al onmiddellijk ons visite kaartje hebben afgegeven. Er is geen officiële uitslag maar dankzij betrouwbare bronnen weet ik dat Gitte 9de was en Ellie 3de dat beloofd voor volgend jaar. Daarna was de beurt aan onze benjamins meisjes, in de eerste reeks behaalde Karlijn een prachtige 2de plaats en Stien kwam als 29ste over de meet. In de 2de reeks was het Mano die onze club vertegenwoordigde, zij eindigde als 21ste van de 40 deelnemers. Prima gedaan meisjes. Na de meisjes, de jongens. Jan, die tijdens de opwarming al van zeer kort bij kennis had gemaakt met het parcours, ging voor onze club naar de start in de eerste reeks van de benjamins. Zijn resultaat? Een 8ste plaats, sterk Jan.

Over naar de eerste reeks van de pupillen meisjes. Hier hadden we 3 toppers aan de start: Eva, Kaat en Geike. In de start bergop kwam Eva als eerste boven, nadien verdwenen ze in het bos en heeft ze enkele plaatsen moeten prijs geven. Het eindresultaat een 4de plaats voor Eva, en Kaat en Geike namen respectievelijk de 25ste en de 26ste plaats in beslag. Bij de 2de reeks van de pupillen meisjes hadden we één deelneemster, namelijk Allegra. Zij is de koningin van de regelmaat, de laatste vijf wedstrijden behaalde ze een 8ste of 9de plaats en ook nu weer eindigde ze op een knappe 8ste plaats. Goed zo Allegra.

Bij de pupillen jongens was het deelnemers veld enorm. In de eerste reeks, waarbij Daan en Sibe meedoen, waren er 53 deelnemers. In de reeks van Joren en Kjell maar liefst 55 deelnemers. Dan wordt goed weg raken aan de start al wat moeilijker. Maar desalniettemin eindigde Daan als 35ste en Sibe als 36ste en ook Joren en Kjell bleven mooi samen. Joren op een 24ste plaats en Kjell op een 25ste plaats. Jongens mooi dat jullie samen blijven maar dat is geen verplichting.

Bij de miniemen waren er enkel jongens aanwezig. In reeks 1 heeft Thijs in de start kennis gemaakt met de spikes van de tegenstanders. Ondanks de zere knie heeft hij toch een 13de plaats weten te bemachtigen. In reeks hadden we Warre en Robin aan de start. Ook de wedstrijd van Robin verliep niet vlekkeloos. Hij is er even bij gaan liggen maar zo snel als hij viel, zo snel stond hij ook weer recht om dapper verder te strijden. Het eindresultaat, een 22ste plaats voor Robin en een 31ste plaats voor Warre.

 

Aan de atleetjes die hebben deelgenomen, bedankt, namens de aanwezige trainers Nele en Gery. We zijn fier op jullie deelname, inzet en resultaat. Met jullie aan onze zijde durven wij als trainers elk kampioenschap aan. Jullie zijn super.


De foto’s :