De uitslagen: Uitslag LCC ADD Tongeren 2018 final

Verslagje van deze eerste LCC veldloop van ’t seizoen 2018-2019

Met een heerlijk najaar zonnetje aan de blauwe hemel was het een heerlijke veldloop dag aan het sportstadion De Motten in Tongeren. Geen van onze aangesloten Kangoeroe atleetjes ( 2012) waren van de partij. Maar in de andere jeugdreeksen mochten we maar liefst 31 prestaties noteren van de rood-witte van DCLA-Halen.
Voor de nieuwe was het even wennen aan de veldloop gewoontes: Kaartje komen aan de ingang, naar ’t clubtentje kaartje invullen, naar de inschrijvingen, dan weer verzamelen bij ’t clubtentje, de omloop verkenning, de opwarming en dan klaar houden voor de start.

Iedereen deed z’n uiterste best en mocht terugblikken op een mooie prestatie. Natuurlijk zat de spanning van de eerste veldloop van ’t seizoen ( misschien wel eerste veldloop ooit)  een beetje in de benen, maar voorzitter/speaker en jeugdtrainers blikken terug op een mooie dag met bij de jeugd maar liefst 4 podia. Neem het me niet kwalijk dat we deze toch even vernoemen. Hopelijk komen er nog andere aan de beurt….

Pupil: Karlijn Van Loo, was de eerste op ’t podium als 2de in haar eerste cross als pupil.
Pupil: Jan Breugelmans, die vorige week in Heverlee als winnaar binnen liep werd in Tongeren mooi 2de.
Miniem: Eva Jaspers, bevestigde haar goeie wedstrijd van vorige week in Heverlee, deze keer mocht Eva mee op ’t podium als 3de.  Bij de 2de Jaars miniemen behaalde onze Allegra Gürsoy in Heverlee een 3de plaats, dit was dezelfde plaats welke ze in Tongeren behaalde.

Bij deze 4 jeugd podium plaatsen deden de grotere DCLA-Halense atleten er nog eens drie bij wat een totaal van 7 medailles is.
Het was wel wachten tot de Masters Heren M50 waar we er weer dicht bij waren plaatsen 4 en 5 waren daar voor Joris Steenput en Ivo Vandermaesen.

Toen Sigrid Vanden Bempt de groep jun, sen mas 35 op sleeptouw nam en er stilaan van wegliep wisten we dat de volgende podium plaats zonder tegenslag een feit zou zijn. Het werd een overwinning met voorsprong voor Sigrid. en podium 5 was er. Terwijl in dezelfde wedstrijd  Jessy Beelen in haar eerste veldloop net naast het podium greep…..

Bij de Mas Heren 35 liep onze Davy Segers een stevige wedstrijd met als resultaat een mooie 2de plaats . Dan was het aan de sen heren waar we Chiel Poffé en Jeroen De Vis  aan de star hadden. Met de marathonnog in de benen vertrok Chiel heel voorzichtig maar schoof stelselmatig op naar voren om mooi als 3de binnen te lopen terwijl Jeroen het eveneens goed deed tussen dat geweld. Super.

Een mooie veldloop dag was het voor DCLA-Halen met 7 podia. ( wanneer doen we nog beter?) Op naar zondag ( Neerpelt) met een andere omloop en andere deelnemers en andere resultaten.    BE THERE……… WE VERACHTEN JE    😉   ! ! ! !