Verslag van Jeugdtrainster Renata Sterken.

De weerman voorspelde onweer, regen , hagel  kortom geen weer om een hond uit te laten maar dit hield de jeugdatleten niet tegen om naar de jeugdmeeting te komen.  Ook voor DCLA trotseerden een zes- tal atleten en hun ouders het weer: Jaspers Eva; Haesevoets Mila ; Vandecruys Stef en Warre, Jaspers Robin en Dumon Thomas.

Eerste wedstrijd van de dag: het hoogspringen miniemen heren. Van bij de start van deze wedstrijd zijn de hemelsluizen opengegaan.  Alle respect voor de atleten die moesten springen in de gietende regen en op een kletsnatte mat: op je rug op de mat vallen was geen aangename ervaring.  De drie miniemen lukte goede prestaties: Warre  sprong over 1m05. De eerste nul sprong over deze hoogte bracht Warre wat in de war: hij voelde niet aan dat hij met 2 voeten tegelijk sprong. Robin lukte 1m15.  Thomas sprong over 1m25. Hij miste nipt op 1m30. Indien hij wat meer zelfzeker is en durft te beginnen op een hoger lathoogte, zit 1m 30 er zeker in.

Onze benjamin meisjes begonnen hun vierkamp met de 60m. Mila Haesevoets startte in de eerste reeks en werd knap 2de in een tijd van 11”14.  Jaspers Eva liep de derde reeks een knappe tijd: 9”87.  Met hun opgewarmde spiertjes namen zij vervolgens deel aan het verspringen: Mila sprong 2m78 ver.  Haar laatste sprong was de beste en Eva sprong 3m16 ver. Ook bij haar was de laatste sprong de beste.  Beide meisjes waren best tevreden met het resultaat.

Ondertussen stootte Stef zijn kogel 4m83 ver en dit in moeilijke omstandigheden : een cirkel die onderwater liep: hierdoor extra gladde ondergrond waardoor je ook kon uitglijden. Daarna kon hij zich uitleven op de 60m vlak. Onze Stef startte in baan 6 en kwam toe in baan 3. Geen diskwalificatie: Dank u juryleden. Een vraag voor onze voorzitter: kunnen we wat krijtlijnen tekenen op de baan in Halen?

De miniemen jongens hadden een uurtje rust.   Zij trokken droge kleding aan en de ouders probeerden de clubtruien wat te drogen.  Maar iets wat je uit kan wringen, kan je moeilijk droog te krijgen. Zodoende werd de 80m gelopen in een kletsnatte trui.  Robin heeft wat gegokt wat zijn beste tijd was op de 80m en werd dus ingeschreven in de snelste reeks. Thomas wou in dezelfde reeks lopen en heeft dus ook wat gesjoemeld met zijn tijd: met als gevolg: gespannen zenuwen voor de start. Warre startte in de eerste reeks, behield mooi zijn baan en finishte in een tijd van 13”37. In de laatste reeks startte Thomas en Robin.   Thomas was het snelste weg van alle deelnemers en zette een tijd neer van 12”23.  Robin liep zijn 80m in 12”68.  Zij hielden toch een goed gevoel over aan de wedstrijd.  Wat toch het belangrijkste is.

Sven had verspringen op zijn programma staan.  Hij lukte 2m74 en was best tevreden met zijn resultaat.  Enkel de miniemen hadden nog 2 proeven te gaan , vooraleer zij aan hen huzarenstuk mochten beginnen.  Alhoewel we nog niet veel geoefend hebben op het speerwerpen, haalden de jongens goede resultaten.  Warre gooide na een nulworp zijn speer 9m99 ver (net geen 10meter).  Robin lukte een worp van 14m13 en Thomas wierp zijn speer 22m12 ver.

In het kogelstoten krijgen we dezelfde volgorde: Warre kon zijn kogel 4m77 stoten , Robin lukte een worp  4m 92 en Thomas kreeg zijn projectiel  5m53.  Zij behaalden een 9de, 10de en 11de plaats in de uitslag.

Als allerlaatste nummer in een meerkamp staat het afstandnummer op het programma.  Mila en Eva kregen een 600m voorgeschoteld.  Er stonden 18 meisjes aan de start, wat bij het startschot wat geduw met zich meebracht.  Eva werd hiervan het slachtoffer.  Zij viel en moest met een achterstand aan haar wedstrijd beginnen.  Zonder aarzelen zette zij haar beste beentje voor en eindigde moedig op een 6de plaats in 2’16”33.  Na aankomst kwamen de traantjes.  Onterecht want zij had een prachtige wedstrijd gelopen.  Weinig grote atleten doen haar dat na.  Mila stond aan de buitenkant van de piste en werd zo niet gehinderd in het vertrek.  Zij hield zich kranig en liep haar 600m uit in 2’29” 51.

Vervolgens kwam Stef aan de beurt. Door de koude kreeg hij tijdens het lopen last van een verkrampte armspier.  Warre zag dat zijn broer het moeilijk had en liep op de binnenplein een rondje mee.  Gelukkig waren de juryleden weer mild: en werd Stef niet gediskwalificeerd.    Hij bleef moedig verder lopen en eindigde zijn 1000m in4’59”63.

Als allerlaatste nummer stond geprogrammeerd de 1000m voor miniemen jongens.  Ook in deze wedstrijd waren er geen verrassingen :  Thomas liep zijn 1000m uit in 3’48”13.  Robin finishte na een snelle start  in 3’53”74  en Warre liep 3’56”83.

Dit gaf volgend resultaat in de meerkamp

Vierkamp benjamins meisjes
5de Jaspers Eva :        1065 ptn
14de Haesevoets Mila     67ptn

Vierkamp Pupillen jongens
16de Vandecruys Stef                      608ptn

Vijfkamp Miniemen Jongens
4de dumon Thomas                        1739ptn
9de Jaspers Robin                            1364ptn
12de Vandecruys Warre                      1061ptn

Ondanks het slechte weer, heeft iedereen een leuke dag gehad en goede prestaties neergezet.

Alken 29 Mei Jeugdmeerkamp uitslag jeugdmeeting Alken

En natuurlijk de foto’s waarvoor dank aan Ilse.