Vandaag waren er toch nog 5 dappere jeugdatleetjes die de warmte  trotseerden en naar Alken trokken voor een goedgevulde atletieknamiddag. Voor benjamin Julie Segers was het een eerste kennismaking met de pistewedstrijden en met veel inzet werkte ze haar meerkamp (ver, hockeybal, 60m en 600m) af. Allemaal persoonlijke records uiteraard  😉  !

Bij de pupillen stond er meer ervaring klaar. Eva Jaspers heeft reeds enkele wedstrijdjaren ervaring en ook Allegra Gûrsoy heeft sinds dit jaar de wedstrijdmicrobe te pakken en samen vormen ze een fijn duo. Op de 60m stoven ze bijna gelijk over de eindmeet met 9’84 voor Eva en 9”91 voor Allegra. Ook in het hoogspringen hielden ze lang gelijke tred. Hier was het uiteindelijk Allegra die een nieuw PR van 1m18 sprong, terwijl Eva haar record van 1m10 kon evenaren. Hier gaan we de komende maanden nog wat extra op oefenen, want de volgende hoogtes zijn zeker haalbaar voor beiden! Bij het kogelstoten geraakte Allegra tot 6m12 en Eva doorbraak knap de 5m grens tot 5m12.  Tegen de 100m was iedereen al behoorlijk onder de indruk van de warmte, maar Allegra trok zich er niets van aan, ging zelfs even naar de leiding toen het tempo wat stilviel en hield uiteindelijk knap stand met een nieuw record van 3’41 als beloning. Eva pakte het iets rustiger aan bij de start, maar met een knappe laatste ronde stoof ook zij opnieuw naar een mooie 3’52 en dat alles bij zulke hete temperaturen. Respect hoor!

Ook respect voor onze beide heren die als enige van hun categorie de clubkleuren verdedigden. Joren Segers boekte bij de pupillen vooruitgang in het kogelstoten en verspringen en liet ook op de 60m opnieuw een tijde beneden de 11 seconden noteren! Robin Jaspers moest bij de miniemen maar liefst 5 nummers afwerken en deed dat uitstekend want ook hij liet een aantal nieuwe records optekenen.  Met een knappe vierde plaats op de 1000m scoorde hij uiteindelijk 1884 punten op zijn vijfkamp en werd 7e in de einduitslag.

Bedankt aan de atleetjes die de trainster en supporters langs de kant elke keer weer reden tot juichen gaven, het was het zeker waard om een middagje te staan zweten en puffen  😉    😉  !

Hier dan de uitslag: Uitslag Olimpic Alken 28052017

De foto’s met dank aan Ilse en Nicole, het verslagje is van Sigrid.  😉

Niet ver van het zwoele Alken ging in het Zwoele Wellen de bokkenrijder run door. 6 van onze atleten waren aanwezig. Drie er van stonden na de wedstrijd op het podium.  In de 5 km hadden we Davy Segers die even een overstapje maakte van uit Alken Davy eindigde tweede terwijl Tom Artoos , die eveneens in goede doen is werd totaal zesde.
In de 10 km werd Jessy Beelen ( met  een wielerwedstrijd van gisteren in de benen) Eindigde totaal als tweede maar was eerste master, Sandra Broos trotseerde eveneens de hitte,  Joris Steenput werd in de 10 km knap 2de M , Ivo Vandermaesen werd in dezelfde categorie 4de.
De uitslagen:
05 Wellen 2017 Heren Masters H45
05 Wellen 2017 Heren Masters H55
05 Wellen 2017 Heren Sen
05 Wellen Resultaat HC 2017 Algemene uitslag
05 Wellen Resultaat HC 2017 DAMES W 45
05 Wellen Resultaat HC 2017 DAMES Alle reeksen AC (1)
05 Wellen Resultaat HC 2017 DAMES sen
05 Wellen Resultaat HC 2017 DAMES W35
05 wellenResultaat HC 2017 HEREN AC

Link naar de 5 km uitslag: http://www.bokkerijdersrun.be/2017_Wedstrijd_ANL_5_km_verbeterd_Algemeen.pdf

 

Meerdere foto’s zodra beschikbaar ! !