Zondag 15 januari, met gladde straten in de onmiddellijke omgeving van de omloop in Alken, maar de hertekende omloop zelf lag er goed bij met een flinterdun sneeuwtapijt. Een flauw winterzonnetje deed deze al snel verdwijnen. Druppelsgewijs maar goed op tijd kwamen onze atleetjes met de ouders ( supporters ) richting omloop en gezellige club tentje.
Om 12:15 werden de Kangoeroes als eerste de omloop op gestuurd. Elly, Gitte en Andries deden het in deze oefenwedstrijd prima. Dat belooft weer voor de toekomst. Na de aankomst kregen ze hun medaille en gingen ze supporteren voor hun oudere clubgenoten.
Ben M: In deze wedstrijd hadden we Karlijn Van Loo. Ze blijft de derde plaatsen opstapelen. Van de 5 deelgenomen wedstrijden eindigde telkens op ’t podium. Proficiat. Onze Jana Nulens behaalde haar 4de top tien plaats ( mooi). Julie Segers en Stien Vandecruys kwamen als 21ste en 23ste binnen.
Bij de tweede jaars Ben M werd Ebbe Cruts opnieuw mooi 5de . Dat is na een paar top 10 plaatsen nu al 4 keer top 5 op rij. Voor het eerst deze winter was Rebecca Mees er weer bij. Ze deed het met een 10de plaats prima. Mila Haesevoets, haar groeipijnen verdwijnen maar niet, ze werd 18de.
Ben J : Bij de jongens eindigde Jan Breugelmans nog niet buiten het podium deze winter, dat was in Alken niet anders (3de). Noah Paulus en Kobe Van Wassenhove werden 14de en 16de. Prima gedaan jongens. Ook Wout Vogels was in Alken aan z’n eerste veldloop toe. Wout werd 14de terwijl Daan Vandersmissen 15de werd.
Pup M: Bij de eerste jaars heeft Eva Jaspers een abonnement op de 5de plaats. Haar regelmaat zal zeker een mooi eindklassement opleveren. Kato Lieten en Kaat Molders werden 16de en 19de. Bij de tweede jaars liep Allegra Gursoy haar beste uitslag 8ste. Dat is elke wedstrijd een top 10 plaats……mooi. Maite Bellefroid werd 29ste. ( volhouden hé) Bij de jongens liepen Daan Rodiers, Sibe Vanbergen en Tristan Bodson-Tombeur als 14de,17de en 24ste binnen.
Bij de tweede jaars hadden we Joren Segers met z’n vaste top 10 plaats als 8ste.  Kjell Coopmans werd in z’n eerste cross 13de terwijl Stef Vandecruys, Bram Van eyck, Jelle Van Wassenhove en Cedric Burdzy  respectievelijk als 20,21,22 en 23 over de eindstreep.
Min M: Liora Dirikx werd hier 16de ( de zomer is meer haar ding) Bij de jongens bevestigde Thijs Rodiers z’n loop kwaliteiten met weer een mooie 7de plaats. Bij de tweede jaars liepen Robin Jaspers, Warre Vandecruys en Xander Burdzy als 10,11 en 12 binnen.

Schol H: Hier kregen we de weder optredende Ewoud Parmentier aan de start. Voorzichtig vertrekken was de boodschap. Dat deed hij prima. In de laatste ronde had hij nog kracht en karakter over om met twee versnellingen een 3de plaats te behalen. ( mooi Ewoud).
Sen D: Sigrid Vanden Bempt (jeugdtrainster) behaalde met grote voorsprong ( anderhalve min) haar zevende overwinning op de veldlopen, ze werd eveneens winnares op de 8 km tijdens de eindejaarscorrida in Leuven ( eind 2016).
Mas D: Evy Daniels behaalde een goeie 19de plaats.
Mas H: Met Davy Segers in goeie doen als 3de, Tom Artoos werd 21ste, Ivo Vandermaesen 25ste ( 1ste M55) en Joris Steenput 26ste. Even later kwamen kris Cleynen en Kris Deferm als 40ste en 50ste binnen.
Sen H: Een verbeten aan de conditie werkende Chiel Poffé kwam met een goed gevoel als 11de over de finnisch.
De besmeurde benen ( die wel gekeurd worden) weer zuiver wassen en klaar maken voor de volgende wedstrijd.
Hieronder de uitslagen welke je nog even kan uitpluizen en een aantal foto’s met dank aan de fotografen ( vrijwilligers  van dienst)
De uitslagen van de vandaag gelopen LCC veldloop LCC veldloop Alken 15012017

Op naar de wedstrijd van Sint Truiden ( kortste verplaatsing voor ons) we verwachten daar dan in het Speelhof op Zaterdag 28 Januari vanaf 16h heel wat DCLA-Halense jongens en meisjes. Info volgt via mail aan onze atleten. 😉