Vandaag gingen wij naar het Pajottenland, want daar in het verre Gooik vond het PK veldlopen van Vlaams-Brabant plaats. Met 13 jeugdatleten en 9 atleten namen wij deel. Knap!

Toen wij aankwamen was het koud, zeer winderig en regende het stevig. Vanop de parking moesten sommige atleten en supporters nog een serieuze wandeling maken door velden en weiden. En modderig dat het was, amai!

Omdat het tentje van DCLA Leuven overliep van (te)veel volk (en ondanks de warme welkom van Johan) besloten wij ons basiskamp op te slaan in het barakje voor de kantine. Hier konden wij een beetje opdrogen en -warmen. Zalig! Sigrid en Arne namen de atleetjes op sleeptouw bij de verkenning van het parcours en bij de opwarming. Top van hen!

  • Louise startte als eerste jeugdatleet. Onze lachebek deed dit zeer goed en werd 23ste van de 35.
  • Ellie had ook de goede vorm te pakken: zij loopt als een ranke antilope en eindigde 10de. En dat op 34 deelnemers.
  • Hiep hiep hoera voor Karlijn! Zij werd op een knappe manier 2de en won ZILVER. En dat op 48 deelnemers. Ook Aurélie (24ste) en Julie (32ste) stelden niet teleur.
  • Jan en Mathis waren onze atleten bij de 2dejaars pupillen. Jan miste het podium op een haartje (lees: 2 seconden), 4de. En Mathis werd 11de. Knap, jongens! Zij vertrokken met 35.
  • Grappig (of net niet?), ook Tine (de zus van Jan) werd 4de van de 37. Broer en zus kunnen elkaar straks alvast niet plagen met “ik liep beter dan jij”. 🙂 Proficiat, Tine! Ons Kaatje werd in dezelfde reeks 24ste. Goed zo!
  • Daan was er vandaag ook. Top! Hij werd 29ste op 37 deelnemers.
  • Allegra liep zoals altijd haar wedstrijd. Super geconcentreerd, en alles geven. Dat is Allegra! Zij werd 7de van de 25, en zelfs 3de (brons) bij de eerstejaars kadetten. Toppie!
  • Bram en Joren sloten de rij bij de jeugd. Bram werd 12de en Joren 19de van de 29 atleten. Bram werd als eerstejaars kadet zelfs 3de (of brons). Proficiat, Bram!

En dus behaalden wij bij de jeugd 1 x zilver, 2 x brons en 2 x bijna brons. Toch knap van onze jeugd! Applaus graag! 🙂 😉

Ik wil toch ook nog even vermelden dat Davy een mooie 2de plaats en dus zilver behaalde bij de masters 40+. Goed zo, Davy!

Alle andere atleten (Sarah en Sigrid, Jeroen, Bart en Tom, Ivo, Joris en Daniël) bedanken wij van harte voor hun aanwezigheid (ondanks het slechte weer) en hun inzet. Eén voor één liepen zij een verdienstelijke wedstrijd. Sigrid stopte onderweg omdat zij haar blessure niet wilde verergeren in de zware modder. Gelijk had ze!

De uitslag van dit PK: Uitslagen PK Vl Brabant Gooik 12 01 2020
Ter info ook de uitslag van het PK Limburg in Tessenderlo: Uitslag-2020-01-12-PK-Limburg-REN-Veldloop-1

See you all in Alken, binnen 14 dagen!