Zaterdag 18/03 – Jeugddag

Op een wel heel vroeg uur voor een zaterdagochtend vertrokken we  met 20 enthousiaste kinderen en een heleboel al even enthousiaste ouders richting het verre Gent voor de JEUGDDAG van de Vlaamse atletiekliga. Het regende pijpestelen, maar gelukkig mochten wij vandaag aan de slag in de Topsporthal.

Het was een indrukwekkende aanblik, die indoorzaal met maar liefst drie verdiepingen, overal even druk bevolkt door 1700 kinderen die zich wilden uitleven met allerlei atletiekspelen. Gelukkig konden we ook vandaag weer rekenen op de bereidwillige ouders die onze 5 ploegjes vakkundig doorheen de drukte loodsten. Waar we in het begin nog wat moesten zoeken, soms gissen en missen, eindigden we de dag met echte topcoaches met uiteraard de bijhorende topatleten J!  

 

We hadden maar liefst drie ploegjes met benjamins (met dank aan Tristan om als pupil één ploegje te vervolledigen) en ook bij de pupillen konden we twee groepjes vormen. Onze enige dappere miniem hielp de pupillen meisjes aan een volledig ploeg, een fijn gebaar van Warre, die er zelfs een voetbalmatch voor liet schieten. Als de andere miniemen de leuke verhalen horen zullen we hopelijk volgend jaar ook daar een ploeg kunnen vormen! Want tijd voor verveling was er niet: Ieder ploegje maakte een reis rond de wereld met vele proeven en spelletjes bij elk werelddeel.

’s Middags werd er samen gegeten, het drankje van de club werd op veel enthousiasme onthaald want het was best wel puffen in de zaal. In de namiddag geraakten we pas echt op dreef want naast de spelletjes en proeven was er ook nog tijd voor een fotoshoot met ‘Spike’, de atletiekmascotte en het oplossen van een vragenzoektocht.

De dag werd gezellig samen afgesloten met een laatste HAKA en toen was het tijd om huiswaarts te keren. De stemmen van de coaches begonnen schor te klinken, de kinderen waren moegesport maar iedereen was het er wel over eens dat het een fijne dag was geworden! We kunnen niet anders dan eindigen met een heel warme dankjewel aan de ouders die wilden chauffeuren voor de kinderen die geen vervoer hadden, de ouders die een hele dag een groepje op sleeptouw namen en dit met een verwarmend enthousiasme van ’s ochtends vroeg tot het einde en ook dankjewel aan Charlotte en Hannelore die onze club vertegenwoordigden bij de medewerkers, ze hadden een mooi plaatsje veroverd als helpende handen aan het springkasteel! En als we mogen dromen hopen we volgend jaar terug te komen met nog enkele atleetjes meer, zodat we een bus kunnen vullen ;-)!

Verslag Sigrid.

De foto’s komen van verschillende ouders waarvoor dank. persoonlijk wil ik toch nog een GROTE DANKUWEL zeggen aan SIGRID en de jeugdtrainers. Sigrid die deze dag regelde, organiseerde voor DCLA-Halen, meemaakte , en dan nog de moed vond om ’s avonds een verslagje te neertikken.
Het is natuurlijk dank zij de jeugdtrainers dat de sfeer super is tijdens de trainingen waardoor we vele jeugdaleetjes op de wedstrijden hebben.
Info over het zomer programma volgt snel.

Hier eveneens een aantal sfeerfoto’s van de URBAN RUN dezelfde dag in Geetbets met een 40 tal DCLA-Halense atleten onder de deelnemers.