Drie Provinciale kampioenen een tweede en een drie derde plaatsen  Voor DCLA-Halen op het PK veldlopen in Vilvoorde daarbij nog een aantal knappe prestaties. 

Met een kleine maar gemotiveerde groep stonden we op het provinciaal kampioenschap in Vilvoorde. Het parcours lag er nog droog bij, maar de zware startstrook bergop, voor de pupillen en miniemen gevolgd door nog twee gelijkaardige hellingen maakten er toch een zware wedstrijd van. Maar de toon werd dadelijk gezet door Mila Haesevoets, die met een knappe eindspurt nog gelijk met de vierde over de meet liep. Met het blote oog waren plaats 4 en 5 niet te onderscheiden en fotofinish is er natuurlijk niet en dus werd Mila als vijfde op de uitslag gezet, maar die telt voor ons als een vierde hé!

Enkele minuten later maakte Eva Jaspers het de aankomstrechters een stuk gemakkelijker door afgescheiden als tweede over de aankomst te lopen. Alweer een podiumplaats dus voor Eva, en het zal zeker niet de laatste zijn!

Bij de benjamins jongens moest Sibe Vanbergen als enige de Halense eer verdedigen maar dat deed hij prima! Na een knappe start nam hij tijdig gas terug om uiteindelijk als 24e binnen te lopen. Knap gedaan hoor!

Bij de pupillen het omgekeerde: geen meisjes om aan te moedigen dus spaarden we onze stemmen voor de drie jongens. In de eerste reeks nam Stef Vandecruys een superstart, als er een bergprijs was geweest had hij die vast gewonnen. Jammer genoeg kwam hij even onzacht in aanraking met een tak. Een valpartij en een flinke portie builen en schrammen dwongen hem aan de kant, gelukkig mocht hij nog zijn prijs als troost gaan ophalen want opgeven is nooit leuk. Volgende keer maken we het parcours takkenvrij hé Stef! Intussen was ook Joren Segers goed mee voorin gestart en ondanks de zware hellingen kon hij goed standhouden en in de laatste helling zelfs nog opschuiven naar een 12e plaats.

Een reeks verder probeerde Thijs Rodiers terug het goede ritme te pakken te krijgen na een vermoeiende skireis met de school en hij deed dat met verve want hij kwam als 15e over de meet.

Bij de miniemen wist Warre Vandecruys  wat de opdracht was: goed starten en vooral alle takken onderweg vermijden. Hij deed dat prima want met zijn 24e plaats konden we alweer terugkijken op allemaal mooie wedstrijden van onze jeugdatleetjes.

Intussen hebben we ook twee nieuwe trainsters gevonden, dus we kunnen gerust zijn, de jeugd blijft goede begeleid om verder te trainen en te groeien. Met Renata Sterken en dochter Charlotte Liebens hebben we een goede versterking van ons jeugdteam gevonden. Renata is nog steeds een actieve master en kent de verschillende disciplines dus als de beste en ook Charlotte heeft een uitgebreid atletiekverleden en loopt ook zelf nog de nodige kilometers.

Dit gedeelte van ’t verslag komt van jeugdtrainster Sigrid, ik zal m’n best moeten doen om dit te evenaren.
Bij de scholieren Jongens was het aan Ewoud parmentier  om onze kleuren te verdedigen als eerste jaars scholier liep Ewoud een heel attente wedstrijd. Hij werd mooi derde totaal, maar provinciaal kampioen bij de eerste jaars met bijna een minuut voorsprong op het nummer twee in zijn categorie.
In de korte veldloop alle categorieën hadden we onze Ludwig Poffé die als 35 ste binnen liep.
Bij de SEN dames was het aan Sigrid Vanden Bempt om onze kleuren te verdedigen. DCLA eindigde met vier dames op de eerste 5 plaatsen met Sigrid helemaal bovenaan. Een zoveelste titel voor Sigrid.
Bij de dames Masters waren we met twee deelneemsters uit Halen Dora Dirix werd na een goeie wedstrijd op de zware omloop 3de W50. Viviane Van Roelen  kwam als 4de W55, binnen prima toch.
Bij de masters heren hadden we maar liefst vijf deelnemers Davy Segers werd na een stevige wedstrijd 2de M35 en Tom Baets die prima op dreef is en de vruchten van z’n trainingen plukt werd 3de bij de M35. De volgende Halenaar die binnen liep was Luc Hermans die bij de M55 provinciaal kampioen werd. Spijtig dat Ivo Vandermaesen ook een M55 er niet bij kon zijn wegens buitenlandse opdracht, anders had er zeker nog een podiumplaats in gezeten voor Ivo.
Joris Steenput werd na een gelijk opgaande wedstrijd mooi 5de in zijn categorie M50. Tom Vandenbroeck die een paar jaar bijna inactief was liep als 54ste totaal binnen.

link naar de  uitslag van VILVOOORDE 07022016 en Uitslag Alken PK veldloop om te bestuderen.

Indien er nog foto’s zijn genomen, mail ze door om mee op de site te zetten.