Voor de tweede keer organiseerde de Sportraad van Halen in samenwerking met DCLA-Halen ter gelegenheid van Halen kermis een Cityrun. Na vorig jaar een 160 tal lopers kwamen er dit jaar 208 lopers waarvan zelfs een kleine 10tal G lopers. 
De weersomstandigheden waren ideaal en een licht aangepaste omloop. Jawel Pastoor Frans had toelating gegeven om door de kerk te lopen. Dat maakte deel uit van een extra punt voor deze city run. ( thanks pastoor Frans). 

Kort voor de start kregen de toeschouwers een intervieuw aangeboden…… Ex profloopster Sigrid Vanden Bempt met 12 Belgische titels, bronzen medailles op de Europese kampioenschappen op de 3000m steeple, een paar Belgische records op 800 en 1500m. was als eerste aan de beurt. Olympier Willy Polleunis kreeg eveneens enkele vragen en de microfoon onder de neus geschoven door speaker Rik. Even vlot als bij Sigrid kwamen de antwoorden op de vragen. Willy die afkomstig is uit Loksbergen, behaalde een fantastische zesde plaats in de olympische finale 5000m. Hij liep eveneens een Wereld record op de 10 mijl tijdens de super avond in het Heisel stadion waar vriend Gaston Roelants het WR op de 20 km en het uur voor zijn rekening nam. Willly Polleunis behaalde eveneens een aantal Belgische titels in het veldlopen en de 5000m. Net toen de intervieuws afliepen kwam er nog een derde topper uit de Halense atletiek toe nml Willy Van Laer. Willy werd als Junior Europees kampioen op de 400m. Willy kregen we niet aan de microfoon maar dat wordt iets voor volgend jaar. 

Hier onder vind je een aantal foto’s van Elke en Ine ( bedankt hiervoor) deze van Yannick volgen snel.