In het teken van de Haspengouw Challenge had in Borgloon de Loonse Jogging plaats.

De tweede wedstrijd was het van de editie 2015. Een zware heuvelende omloop met regen en windstoten tot 60-70 km per uur waren de te nemen hindernissen in Borgloon.

In de 5 km hadden we twee deelnemer, Kelly Valgaerts en Tom Baets. Tom liep een   sterke wedstrijd maar door de aanwezigheid van Karel Lismont met z’n tweelingbroers Kersten, in de straat waar Karel groot werd, was het strijden voor de derde plaats. Tom eindigde op een eervolle 4de plaats net buiten het podium.
Kelly zou naar eigen zeggen voor de start van de wedstrijd gaan joggen…… Maar toen Kelly na de eerste van de twee ronden als nummer 4 doorkwam en ze de eerste drie op een 20 tal meter voor zich uit zag lopen veranderde van idee. Tempo naar omhoog en ze overstak de drie koplopers. Op deze manier was het geen rustige jog namiddag voor Kelly maar een doorgedreven wedstrijd. Wat de 10 km betreft  vind je de resultaten op de  HC site.
We kunnen je vertellen dat Katleen Bergs bij de sen dames op de derde plaats eindigde  maar was al onderweg naar huis toen de podia werden gedaan, dus geen podiumfoto? Bij de heren seniores werd Bart Sampermans mooi 7de, Als Mas 35 werden Jo Claes en Kris Deferm 8ste en 22ste. Bij de mas 45 werd Erik Surkijn in heel goeie doen mooi 4de terwijl Joris Steenput een mooie 7de plaats behaalde.
Bij de mas 55 werd Luc Hermans na een prachtige wedstrijd tweede en eindigde Ivo Vandermaesen op een goeie 6de plaats.

Loonse jogging Algemene Uitslag Borgloon 2015

De foto’s zijn het podium dames 5 km met Kelly en het podium 10 km Mas 55 met Luc Hermans

2015-03-29_18.23.31[1]2015-03-29_18.31.53[1]