Zondag 15 november met nog steeds warme temperaturen en 29 DCLA-Halen prestaties waarvan 6 podium plaatsen.

Ja een van de drukst  bezochte LCC veldlopen met meer dan 700 deelnemers incl de Kangoeroes. Kwart over twaalf, het fluitsignaal en Ja ook drie van onze Kangoeroes mee weg voor ongeveer 500m. U ziet ze na de start op de uitgelichte foto.
Mila Haesevoets, op haar eerste veldloop ooit was de eerste die ons kon blij maken, dat deed ze dan ! ! met een 8 ste plaats mag ze wel tevreden zijn. Daar zit nog iets in….. Na Mila, was het aan Eva Jaspers om onze kleuren te verdedigen, Vorige week in Tongeren eindigde ze net buiten het podium en ik vertelde toen dat het niet lang zou duren tot haar eerste podium ooit. Eva vol vertrouwen liet ons hierop niet lang wachten. Yessss raak in Neerpelt met een 3 de plaats. Ylana Dirikx, liep eveneens een mooie wedstrijd en eindigde 22ste.
Bij de benj Jongens hadden we Sibe Vanbergen die het zou doen, Sibe werd 24ste en belangrijk hij was tevreden. Dan was het aan Sharissa Fornerino om haar eerste veldloop ooit te lopen. Haar eerste ervaring was positief, sharissa behaalde een mooie 17de plats op de 62 deelnemers, Prima voor haar eerste veldloop.
Bij de pupillen hadden we Joren Segers, Stef Vandecruys en Mats Van den Bergh ze bevestigden hun goeie conditie en werden respectievelijk 15de 25ste en 35ste. Bij de 2de jaars pupillen was Thijs Rodiers 18 de en Jarno Vangoidsenhoven 34ste.
Bij de Min meisjes was het een pas weer trainende na groeiproblemen Liora Dirikx, Liora eindigde als 33ste wat belangrijk was zonder pijn. Komt weer goed met Liora. Bij de miniemen jongens was er Thomas Dumon en Warre Vandecruys  die in mekaars spoor als 17 en 18 binnen liepen.

Een eerste wedstrijd bij de cadetten brachten wat zenuwen mee voor Chiel Jughmans na een zwakke start herpakte hij zich en werd nog 21ste, komt wel goed chiel.
Nadien was het aan Ewoud Parmentier ook gestrest alhoewel hiervoor geen reden kon zijn. In Tongeren geklopt door een tweede jaars scholier was geen schande, maar Ewoud zette de puntjes op de i in Neerpelt. Hij regelde het tempo zo hoog tot ze een voor een uit z’n pas verdwenen. Triomferend kwam hij over de eindstreep.
Twee Seniores dames en twee master dames van DCLA-Halen in de jun sen mas wedstrijd. Sigrid Vanden Bempt was dit seizoen aan haar derde veldloop toe, het werd ook overwinning nummer drie. Sofie Hendrix had samen met manlief Bert EIKJES geplant vorige week. Sofie deed het goed met een plaats 9 als resultaat. Bij de masters werden Dora Dirix en Viviane Van Roelen 24ste en 32ste.

Maar liefst 8 DCLA-Halen atleten aan de start. De vraag was of Davy Segers dinsdag met spierproblemen zou kunnen voluit lopen om z’n overwinning van Tongeren te bevestigen. Nee dus zagen we in de wedstrijd. Davy liep op reserves als nr drie binnen. Weer een goeie wedstrijd kregen we van Tom Baets , Tom werd na een sterke wedstrijd mooi 11de. Luc hermans werd totaal 23ste maar zoals in Tongeren 1ste +55. Op de plaatsen 30-32 en 34 opnieuw drie kerels van DCLA Halen. Tom Artoos aan z’n eerste veldloop werd 30ste Joris Steenput volle 2 min sneller dan vorig jaar werd 32ste en Ivo Vandermaesen 34ste werd derde +55 Kris Deferm werd totaal 55ste en Ludwig Poffé 67ste.

Twee seniores van ons Chiel Poffé  voelt zich elke week verbeteren eindigde als 13 de terwijl boompjes planter Bert Struys, 😉 als 21ste eindigde.

Uitslag LCC Neerpelt. Uitslag Dommelloop

Een succesvolle zondag en nu op naar de veldloop in Genk op zondag 29 november.