De eerste zondag van November bijna 20 graden in Tongeren. En de eerste veldloop voor onze atleten in het Limburgs Cross Criterium. We lieten niet minder dan 35 prestaties optekenen in het Sportpark De Motten. De meest opvallende waren de podium plaatsen van Sigrid Vanden Bempt bij de seniores dames. Voor Sigrid een tweede overwinning dit winter seizoen, haar echtgenoot Davy Segers wilde niet onderdoen voor Sigrid en won zijn eerste cross. Al eerder in de namiddag behaalde Ewoud Parmentier een welverdiende tweede plaats als scholier.
De eerste van onze jeugdatleten die mocht starten was Eva Jaspers, Evan was er op gebrand. Vorig winter seizoen behaalde ze enkele mooie plaatsen en ze stond op scherp. Niet super snel gestart begon Eva aan haar inhaalrace en strande op een heel mooie 4de plaats.
Bij de tweede jaars benjamines jongens was het aan Sibe Vanbergen, hij eindigde op een 19de plaats. Janne Vanheukelom eindigde in haar eerste veldloop ooit op een 17de plaats, dit bij de 2de jaars pupillen. Bij de eerste jaars pupillen jongens hadden we er 5 aan de start. Joren  Segers mooi 8ste,  Stef vandecruys, Cedric Burdzy, Bram Van Eyck en Jelle Van Wassenhove eindigden als 19, 21, 25 en 26ste. Bij de tweede jaars pupillen waren we met 3 halenaars, Thijs Rodiers werd mooi 6de terwijl Jarno Vangoidsenhoven en Unam Verhoeven als 16 en 17 binnen liepen. Bij de eerste jaars miniemen waren er weer drie van DCLA-Halen, Warre Vandecruys, Xander Burdzy en Kobe Vandersmissen ze eindigden als 12, 17 en 18de. Dat waren 14 deelnames bij de bepumi atleetjes van trainers  Sigrid, Hanne en Gery. Proficiat allemaal.

Dan was het de beurt aan Ewoud Parmentier om onze kleuren als eerste jaars scholier te verdedigen. Ewoud moest het onder andere opnemen tegen de tweede jaars scholier van ACHL Thomas Vanoppen, het werd een verbeten strijd waarin Ewoud ans eerste jaars het moest afleggen tegen Thomas. Alhoewel Ewoud een mooie wedstrijd liep was hij niet echt tevreden na de wedstrijd. Z’n winnersdrang liet horen dat hij wilde winnen, dat siert hem.

Bij de juniores, Seniores, Masters dames hadden we meerdere dames die zich in de uitslag helemaal in het klassement verdeelden.Met helemaal bovenaan Sigrid Vanden Bempt ze vocht na een weekje vakantie en niet trainen plus een koppige wonde aan de voet die niet wil genezen een verbeten strijd uit met de nu  ADD atlete die voorlopig een marathon ticket op zak heeft voor de olympische spelen in Rio 2016. Sigrid moest tot twee keer toe versnellen om Manuela uit haar tred te krijgen en overtuigend haar tweede zegegebaar te tonen dit seizoen toen ze over de eindstreep liepSofie Hendrix liep als 11de ( zesde sen) binnen. Dora Dirix eindigde totaal 32st ,Saar vandepoel 33ste, Evy Daniels 38ste, Viviane Van Roelen en Griet Daems als 47 en 48ste. Prima gedaan dames.

Bij de masters heren waren er maar liefst 8 atleten uit onze club. Davy Segers behaalde een mooie afgetekende overwinning, Tom Baets die ’s morgens al een 3 tal uurtjes had gemountainbiked, werd 14de , Luc Hermans 19de, Joris Steenput bijna 2 min sneller dan vorig jaar op dezelfde omloop 27ste, Ivo Vandermaesen 31ste, Kris Deferm 43ste, Jos Debehets, Ludwig Poffé en Wim Van Wassenhove werden 58, 62 64. Onze seniores deden het prima met Chiel Poffé als 7de terwijl Bert Struys als nr 11 binnen liep.
Wil je de uitslag nog even bestuderen dit kan op deze Uitslag LCC Tongeren 8112015..

We mogen zeggen dat zowel op vlak van kwantiteit als kwaliteit dat het een mooie zomerse veldloopdag in Tongeren was.