De afsluitende wedstrijd in het LCC ging door in Lanaken in wisselende weersomstandigheden, we geven hier ook de eindstanden van het LCC door.

Op een volledige nieuwe locatie met een gevarieerde omloop en vooral de wind die de wedstrijden zwaar maakten. Al in de eerste wedstrijd kregen we onze atleetjes aan ’t werk. Eva Jaspers behaalde een 7de plaats wat haar in de eindstand een 6de plaats opleverde. Eveneens Ylana Dirikx liep al in de eerste race, zij werd 9 de ( eindstand 7de). Bij de benj jongens van 2007 kregen we Siebe Vanbergen als 13de in de wedstrijd ( eindstand 12de). Joren Segers was wegens ziekte afwezig en zijn plaats in de eindstand is 10de. Stef vandecruys liep als 14de binnen, een plaats welke hij eveneens in de eindstand weet te behalen. Mats Van Den Bergh was 23 ste in Lanaken, terwijl zijn eindstand op plaats 15 is.Vlak achter Mats eindigde Cedric Burdzy als 24ste en eveneens in’t klassement 1 plaats achter Mats.
Bij de pupillen meisjes is Liez’l Jughmans in de eindstand 15de terwijl Liora Dirikx zondag 18de werd wat haar een 16de plaats in de eindstand opleverde.

Bij de miniemen Jongens behaalde Thijs Rodiers z’n beste resultaat 5de en 7de in de eindstand. Onze miniem van 2004 Xander Burdzy was 21 ste in Lanaken ( eindstand LCC 16de) De afwezige ( wegens kwetsuur) Chiel Jughmans verloor daardoor een plaats in ’t klassement maar wordt toch mooi 4de.

Cadet Ewoud Parmentier ongeslagen in het LCC deze winter werd opgezocht door de Belgische kampioen Ewoud werd geklopt maar behoud zijn 1ste plaats in de eindstand. Prachtig Ewoud, en nu opbouwen naar het Belgisch kampioenschap in Wachtebeke ( 15 maart).

Bij de heren sen liep onze Chiel Poffé een sterke wedstrijd met wisselende posities. Uiteindelijk moest Chiel afgeven tegen de lokale atleet Ruben Max. Mooi toch hoor Chiel.
Dan naar de sen dames, waar Sigrid Vanden Bempt (ook ziek thuis) zeker was van de eindstand en voor de tweede keer op rij het LCC bij de sen dames won. Onze twee sen vrouwen in de wedstrijd deden het prima. Saar Vandepoel al de hele winter aan de terugkeer aan ’t werken, zette haar beste prestatie van de winter neer en werd mooi 5de in Lanaken ( eindstand 6de) en Kelly Valgaerts eindigde deze winter enkele keren voor Saar werd in Lanaken 10de met een top 5 plaats in de eindstand.
Bij de masters dames startte Mona Rahmé heel voortvarend, maar de keelpijn welke ze in de ochtend voelde speelde haar parten en al in de tweede ronde stapte Mona uit de wedstrijd.Dora Dirix afwezig in Lanaken, komt in de eindstand op de 18de plaats.

Dan bij de masters heren, behaalde Davy Segers zijn 5de LCC zege deze winter na een prestige strijd tegen de junior die het eindklassement in zijn categorie wint. Hans Vanden Bempt wordt 2de in ’t klassement en Tom Baets eindigde in Lanaken als vijfde, zijn regelmaat van de hele winter levert Tom een mooie derde plaats op bij de M35. Master M45 en nieuwkomer bij DCLA-Halen Joris Steenput wordt in zijn reeks 5de in de LCC eindstand. Onze M55 master Luc Hermans won de wedstrijd in zijn categorie maar kon begin van de winter wegens kwetsuur niet lopen en kwam daardoor aan 4 wedstrijden, niet genoeg om te worden opgenomen in de eindstand.

Bijgevoegd enkele sfeerfoto’s , actie foto’s en de DCLA-Halen podia.

 

Een tevreden voorzitter omroeper.