Na een hele lange wedstrijdloze periode konden onze kadetten afgelopen weekends eindelijk nog eens de spikes aantrekken voor een eerste wedstrijd. Het was wat zoeken naar het juiste ritme, zeker niet eenvoudig middenin de examenperiode, maar we konden  toch terugblikken op mooie startprestaties.

Eerste atleet die de piste opkwam was Joren. Hij liep eerst een prachtig PR op de 1500m. Met 4’34 kan hij stilaan van een tijd onder de 4’30 dromen. De 800m de week erna was niet echt een weerspiegeling van zijn mogelijke-heden, na een supersnelle start lieten de benen het in de laatste ronde wat afweten en moest hij tevreden zijn met een chrono net boven de 2’20. Trainingsmakker Bram richt zich dit jaar eerder tot het iets kortere werk en opende met een snelle 400m in 57”39. Hij had na enkele wedstrijden vorig jaar wel al de ervaring om een 800m in te delen en knokte zich op die manier naar een nieuw PR in 2’10.

Sibe was onze derde atleet op de piste en hij toonde zich zoals steeds van zijn veelzijdigste kant. Het was soms al spurten om van de ene proef naar de andere te geraken, maar desondanks liet hij mooie prestaties optekenen in de zandbak (4m14) en met de speer (23m45). Tot slot knalde hij op de 200 nog naar een tijd net onder de 30″ en zo behaalde hij op die afstand alvast zijn doel!

Onze meisjes zaten nog met hun neus in de studieboeken, maar Allegra was toch zo dapper deze even aan de kant te schuiven en liep haar eerste 800m van het seizoen alvast een nieuw PR en clubrecord met 2’ 26” 53 Helemaal tevreden was ze nog niet met haar wedstrijd, we zijn ervan overtuigd dat ze dit jaar nog wel enkele recordverbeteringen uit haar benen zal schudden.

Verslag Sigrid/Rik