Jeugdmeeting, 22 augustus 2015 – Kortenberg

Het is nog volop zomerweer en bovendien nog heel even vakantie maar desondanks zagen we in Kortenberg 6 gemotiveerde atleetjes op zoek gaan naar nieuwe records. Het moet gezegd worden, het was voor de meesten toch wat moeilijk (het was zeer warm op de piste en vaak na wat minder training wegens andere vakantieplannen) om dadelijk weer met de beste conditie aan te knopen.

Bij de benjamins zagen we Joren,  nog niet helemaal topfit na een weekje ziek zijn, Stef, Sibe aan het werk. In het hockeybalwerpen gooide Sibe het verst met 14,43m en dat was meteen een nieuw persoonlijk record. Tijdens de 60m en de 600m woog de warmte iets te hard om nieuwe records te verwachten maar ze streden steeds tot het einde, mooi zo! Bij het verspringen konden we wel de recordtabellen grondig vernieuwen want met 2,44m voor Joren, 2,74m voor Sibe en 2,80m voor Stef sprongen ze elk een nieuw PR! Proficiat jongens, jullie hebben dat weer prima gedaan.

Daarnaast hadden we ook Naudi bij de pupillen en Lauren en Tine bij de miniemen op post. Naudi liet zich overhalen om ook het hockeywerpen nog eens uit te proberen en kijk, met 20,56m verbaasde ze iedereen, niet in het minst zichzelf. Daarnaast behaalde ze een zesde plaats in het verspringen met 3,45m (ook een nieuw record). In de 60 en de 600 liep het wat minder maar we blijven het zeggen: het was dan ook warm, zéér warm!

Onze miniemen scoorden vooral met de kogel: met 7,81m voor Tine en 7,67m voor Lauren werden er 2 records van de tabellen gestoten. In de 60m werden ze derde en vierde in hun reeks, voor Lauren was dat met een seizoensbeste van 11″68. Bij het verspringen vocht Tine wat met de aanloop en de tegenwind maar zo weten we weer wat oefenen op training en Lauren was zo dapper om de hitte te trotseren en liep met 4’03 haar eerste 1000m van het seizoen.

Nog een dikke proficiat aan deze atleten, hopelijk zien we stilaan iedereen terugkeren uit vakantie om volgende week de clubkleuren te laten zien tijdens de Zilverenhelmenrun! Inschrijven hiervoor is gratis voor de DCLA-Halen kids en kan gebeuren tijdens de trainingen bij je trainer.

Verslag Sigrid