Vaderdag 14 juni misschien niet de beste dag om een loopwedstrijd te organiseren, maar de ongeveer 100 deelnemers genoten er zoveel te meer van. Een zomer zon zorgde voor een ontspannen sfeer voor, tijdens en na de wedstrijden, kan je op de foto’s bemerken.
heel wat van de deelnemers waren leden van DCLA-Halen zeker op de 5 km. Bedoeling van deze keuze, vroeg terug thuis en de warmere zon vermijden.
In de 5 km kregen we een snelle starter, Jo Haenen die de tegenstrevers probeerde te verrassen, slaagde gedeeltelijk. Tom Baets en Wim Steurs reageerden als eersten en liepen al in het eerste gedeelte van de eerste ronde van Jo weg. Tom nam Wim op sleeptouw en toe het verschil tot Jo groot genoeg was ging Tom Baets zijn tempo verhogen en maakte van de rest van de wedstrijd een solorun. Op de tweede plaats bleef Wim Steurs. Hadden we in deze 5 km ook nog de kersverse jogger na zijn geslaagde 5 km test Delano Donders die samen met papa Steve de 5 km liep.
De dames in de wedstrijd legden het anders aan boord. Dora Dirix, onze snelste starter bij de dames kwam in tweede dames positie voorbij na 1 ronde en dit op een 20 tal meter van nummer 1. We fluisterden haar enige tactiek toe, en ja Dora kwam als nummer 1 over de eindstreep. Mieke Ilsbroux, die de eerste ronde het rustig aan deed samen met Kelly Valgaerts, Anita Berings en Johan Minten, schakelde een versnelling hoger in de tweede ronde en eindigde als derde dame bij de W35. met Anita Berings als nummer 4 en Kelly Valgaerts die als eerste senior eindigde. Onze andere dames eindigden allemaal binnen de eerste helft van het veld. Marijke Vandeweege, Nancy Feyen, Denise Goedons en Hilde Steensels waren het.
In de 10 km hadden we enkel Erik Surkijn onder de deelnemers. Erik hield de eer van DCLA-Halen hoog door een gereserveerde loop te doen maar eindigde als derde totaal, maar wel als tweede master.
Nog als afsluiter een fijne babbel en tijdig huiswaarts want ’t was vaderdag.

De foto’s uit Herk loopt.