Zaterdag 18 April 2015 HC wedstrijd in Linter 

Een lekker zonnetje met een stevige frisse wind en een golvende omloop, tel daar nog eens de atleten bij,  dat waren de ingrediënten waarmee we het moesten doen.
De jeugdwedstrijd over 1000m bracht Joren Segers op de zevende plaats en Chayenne Bonné op de 15de.

De 4 en de 8 km gingen gelijktijdig van start. Davy Segers startte snel en wist dit te behouden tot aan de eindstreep, dus een eerste overwinning en Wim Steurs eindigde als nummer 8 en Jos Debehets even verder. Bij de dames in de 8 km ging de overwinning duidelijk naar Sigrid Vanden Bempt. Anita Berings werd de 10de dame. Ze was ook gisteren bij de deelneemsters in Wolfsdonk, waar eveneens Mieke Ilsbroux, Kelly Valgaerts , Jos Debehets bij de deelnemers.
De 8 km bij de heren werd gewonnen door Chiel Poffé die gisteren in Wolfsdonk ook winnaar werd op de 5 km, maar daar moest hij trainingsgenoot Tom Baets mee op de hoogste trede van ’t podium dulden. Tom werd zelfs officieel als eerste gescand. Drie overwinningen in 2 wedstrijden is al mooi dachten we. Maaaar het was nog helemaal niet gedaan.
In de 12 km, de wedstrijd in het teken van de Haspengouw Challenge bracht ons nog enkele podiumplaatsen op. Sofie Hendrix was de snelste bij de sen dames, Bij de heren sen werd de bouwende Bart Sampermans mooi 5de, een nog niet volledig herstelde Jo Claes werd bij de H35 10de en Kris Deferm 13de. Opnieuw een podium voor DCLA-Halen bij de H45 waar Erik Surkijn als nummer drie eindigde. Dan nog Last but not least bij de heren 55 werd Luc Hermans derde. kan je wel voorstellen dat speaker en voorzitter Rik heel tevreden huiswaarts keerde.

De volledige totaal uitslag van de 12 km vind je hier: Linter 12,3 km HC.