Een koude start van het zomerseizoen voor onze jeugd (4 april 2015, Kessel-Lo)

Vandaag stond de eerste pistewedstrijd van het seizoen op het programma, al leek het weer ons iets anders te willen wijsmaken. Maar zelfs de weergoden werden bang toen ze zagen met wat voor een leger atleten wij arriveerden. Maar liefst 17 topatleten uit de rangen benjamins, pupillen en miniemen hebben in de namiddag het beste van zichzelf gegeven en dit onder leiding van hun ouders en hun kersverse trainers Majoor Sigrid en Luitenant Gery. Om alles die dag in goede banen te leiden hebben we dan onze eigen Kolonel Rik, maar achter de speakers gezet. We denken zelfs dat hij dit stiekem leuk vond.

 
Straffe kost
Voor sommige atleetjes was dit hun eerste pistewedstrijd en voor anderen zal het de start zijn van een zoveelste prachtig zomerseizoen. En dat er straffe kadeekes tussen zitten bewijst onze Warre. Hij heeft zich gewaagd aan een sprong in het diepe, maar dan wel over de horden. Zonder dit ooit op ware hoogte te hebben geoefend liep hij met succes de 60m horden in een mooie 14”59. Knap, dat noem ik lef hebben.

Nu vooraleer iedereen te beginnen bewieroken, willen we toch even vermelden dat we samen maar liefst goed waren voor 58 nummers. Dat op zich is al een medaille waard vinden wij. Maar hierover niet te veel reclame want anders gaan we volgende keer moeten betalen. 😉

En dan nu de resultaten en die liegen er niet om. Om te beginnen straffe kost bij de pupillen meisjes tijdens het hockeywerpen. Een bronzen medaille voor Liora op de voet gevolgd door Kiara. Op de 1000m heb ik dan op haar beurt Lies’l een eindsprint zien neerzetten om u tegen te zeggen, en zo is ze mooi in de top 10 geëindigd.
En we hebben nog meer knappe dametjes, letterlijk en figuurlijk, hoe kan het ook anders, onze benjamins meisjes Eva, Maaiken, Ylana en Femke. Bij het hoogspringen bleven ze allen kort bij elkaar in de buurt, maar zeker niet laag bij de grond. Meisjes wat een sprongen! Bij het hockeywerpen hadden ze 3 resultaten in de top 10. Een dikke bravo zeker voor nieuwkomer Charlotte, die het balletje maar liefst 14m94 ver wierp! Hopelijk kan ze een volgende keer in onze shirt aan de slag, zodat ze de clubkleuren mooi in de verf kan zetten. Bij de 60m en de 600m hebben we letterlijk vuur onder de schoenen van onze meisjes zien komen. En gelachen dat ze hebben, echt een tof groepje jullie.
Nog meer moois was er te zien bij de miniemen meisjes. Stuk voor stuk hebben Lauren, Tine en Nienke hun persoonlijk record verpulverd bij het hoogspringen. Ze streden voor wat ze waard waren en dat is toch ons doel: grenzen verleggen keer op keer! Zichzelf verbeteren zal moeilijk worden op de 150m voor Tine, want zij is hier maar even gaan lopen met de eerste plaats. Goed gewerkt meisjes.

En jongens, ja die hadden we ook bij. Onze benjamins jongens hebben de namiddag gevuld met verspringen, 60m, 600m en kogelstoten. Ja, die knikker van 1kg die bleef niet onbewogen. Bij de sprint presteren ze het om met 3 een bijna identieke tijd neer te zetten, 11.66, 11.67 en 11.68 voor respectievelijk Stef, Sibe en Joren. Mannen als dit nog eens lukt, trakteren we je op chips.

En als laatste in de rij de pupillen jongens, met echte jongensstreken. Warre doet aan horden zonder dit ooit ‘echt’ te hebben geoefend en Thijs heeft voor het eerst zijn spierballen laten rollen tijdens het kogelstoten. Voor beide jongens een prachtige eerste ervaring in dit deel van de atletiek en zeker niet de laatste, hé mannen. Bij het verspringen lagen ook hier de resultaten dicht bij elkaar: 2m98 voor Warre en 2m97 voor Thijs. Ik denk dat die 2 volgende keer voor 3 meter en meer gaan.

 
Voor herhaling vatbaar
Wat ons betreft, absoluut zeker weten. Als trainers hebben we ons geen moment verveeld en waren we terecht  fier op alle prestaties die jullie neer hebben gezet. En hopen we dat we bij de volgende meeting opnieuw zo’n talrijk opkomen mogen verwachten. Rest ons enkel nog dank aan de supporters die regelmatig een handje hielpen en aan Rik, want zonder zijn aanwijzingen uit de controletoren waren we vast en zeker verloren gelopen.

De volledige uitslagen: resultaten dcla jeugdmeeting 04042015. De foto’s vind je hieronder in een galerij.

Sportieve groetjes,

Sigrid en Gery.