Van eind maart tot nu, dus een tiental weken lang, drie keer per week, trainen op het schema van de moeder van de start to run Mieke Boeckx, dat is wat onze start to runners deden met op dinsdag 2 juni  de apotheose. de vijf km test. We maakten er zoals gewoonlijk een feestje van. De meegekomen supporters konden mee genieten van deze run, kregen daarbij meer informatie van de speaker. Ambiance was er alleszins, en de meeste kwamen met een lach op ’t gezicht over de verlossende eindstreep op de atletiek piste waar ze bijna alle trainingen deden. Ze waren allemaal een beetje verbaast van zichzelf toen we vroegen of ze dit hadden gedacht tien weken terug toen ze al moe waren na de eerste minuut lopen in het programma. En yesssss “they did it” een fantastische prestatie deze 5 km lopen zonder stoppen, ze werden sterk aangemoedigd door de meegekomen supporters, en leden van de joggersgroep  vergezelden de testers tijdens hun inspanning.
Na de test konden ze even verfrissen en werden nadien in de cafetaria uitgenodigd voor de overhandiging van het 5 km diploma. ze kregen eveneens een drankje aangeboden en daar boven op nog een DCLA-halen t shirt. Deze huldiging werd mee verzorgd door de schepen van sport Guy Mertens samen met de sportfunctionaris Isabelle Mariman, waarvoor dank.

De geslaagde start to runners zijn nu joggers en worden uitgenodigd om verder te trainen onder begeleiding van onze geschoolde en ervaren jogbegeleiders. Deze trainingen zijn elke dinsdag en donderdag om 19:45 vertrekkend van op de atletiekpiste in de Sportlaan in Halen.
Enkele onder hen kunnen zelfs aansluiten bij de atleten groep welke van 18h30 tot 20:00  trainen op dezelfde dagen, dus dinsdag en donderdag.

De groep samen met de jogbegeleiders en een selectie uit de genomen foto’s.