Het zomerseizoen, outdoor is ondertussen vollebak van start gegaan.

De eerste wedstrijd was op 1 april voor PUP/MIN te Leuven. Het weer sloeg wat tegen maar onze atleten waren er niet minder gedreven door. Mooie resultaten voor al onze deelnemende pupillen en miniemen. Enkele uitblinkers die zeker het vermelden waard zijn:

3de plaats voor Yuna, pup V, Hoogspringen 1m10

3de plaats voor Vince, pup M, Discus 14,45m

2de plaats voor Ellie, min V, Hoogspingen 1m30

Op zaterdag 22 april was Leuven de organiserende club van het PK CAD/SCH. Ook hier waren de weergoden ons niet goed gezind. Druilerig, miezerig weer hield onze cadetten en scholieren niet tegen het beste van zichzelf te geven. PR’s werden verbeterd, podiumplaatsen en Provenciale titels werden behaald maar ook teleurstellingen werden verwerkt.

Op zondag 23 april, dag 2 van het PK CAD/SCH was het weer niet beter te Vilvoorde. Iedereen gelijk voor de wet dachten de weergoden. Onze cadetten en scholieren lieten de moed niet hangen en gingen opnieuw voor verbetering van PR’s, podiumplaatsen en een Provenciale titel. Maar ook vandaag moest er spijtig genoeg ontgoocheling verwerkt worden.

Provenciaal Kampioen Vlaams Brabant 2023, Proficiat:

Joren – 1500m SCH M

Sibe – Polsstokspringen SCH M

Bram – 800m SCH M

ook een dikke proficiat aan

Tine – 2de plaats, 800m SCH V

Jan – 2de plaats, speer CAD M

Stan – 3de plaats, 400m CAD M

Lena – 3de plaats, 80mH CAD V

en een superdikke proficiat aan alle deelnemers, Mathis, Jan, Stan, Lena, Kato, Tine, Allegra, Oskar, Bram, Sibe & Joren om onze club te vertegenwoordingen.

Zondag 30 april, open meeting AC te Tienen, opnieuw wedstrijddag en eindelijk eentje zonder miezerig, druilerig weer, maar een stralende zon en blauwe lucht. Onze cadetten en scholieren kregen vandaag het gezelschap van Masters Sofie en Bert. Onder stralende zon werd er ver en polsstok gesprongen, geknald op 100, 200 en 400m en wat langer tactisch gelopen op de 1500m. De sfeer was super. Elke atleet mag trots zijn op wat ze bereikt hebben, vele hebben weermaals PR’s scherp gesteld, een stap vooruit gezet en vooral veel plezier gehad.

Onderstussen zijn ook de stratenlopen van start gegaan. Verschillende criteriums zoals het Helpshopcriterium, Loopcriterium Hageland, … kunnen rekenen op een goede vertegenwoording van ons ROOD/WIT team op zowel de korte als langere afstand. Ook hier worden er PR’s scherp gesteld en podiumplaatsen bezet.