’t Halens Criterium

Het reglement van 't Halens Criterium en de tussenstanden.

’t Halens Criterium

Voor alle Juniores, seniors en masters van DCLA Halen

Van 1 november 2017 tot 31 oktober 2018

Het stimuleren van deelname aan wedstrijden.

Via deelname aan wedstrijden kan je punten verzamelen en in aanmerking komen voor prijzen.

 • 5 punten elke marathon (42km) uitzondering Vlaams of Belgisch kampioenschap marathon 6 punten.
 • 3 punten : deelname aan een officieel, door de VAL erkend, kampioenschap (Vlaams-Brabant –Vlaams of Belgisch) .Uitzondering 1/2 marathon 4 punten.
 • 2 punten : deelname aan de volgende wedstrijden :
  • Alle officiële DCLA wedstrijden
  • Alle officiële crossen (Val)
  • Alle officiële pistewedstrijden (Val)
  • Alle officiële als halve marathon ingerichte wedstrijd
  • Alle officiële wegwedstrijden langer dan een halve marathon
  • Alle wedstrijden welke we mee georganiseerd hebben (wedstijden onder de noemer eigenwedstrijden) uitzondering langer dan 20 km 3 punten.
 • 1 punt : alle overige wedstrijden (stratenloop korter dan 21,09 km – cross – natuurloop ,)
 • Opgepast : bij aflossingswedstrijden telt de gelopen afstand individueel.

Om in aanmerking te komen dient men op 31 oktober 2018 minimum 25 punten, om de kleine prijs te verdienen en 35 punten te hebben om de grote prijs te verdienen EN je gelopen wedstrijden ten laatste op 5 November 2018 doorgeven aan de criteriumverantwoordelijke Patrick Derbaix.

De na 5 november 2018 doorgegeven wedstrijden kunnen niet meer in aanmerking komen voor het criterium.

Tevens moet je op het ogenblik van de prijsuitreiking lid zijn als atleet bij DCLA-Halen

’t Halens Jeugdcriterium

Alle jeugd van DCLA Halen tot en met de scholieren categorie.

 • WINTERCRITERIUM Van 1 november 201 tot 31 maart 2018
 • ZOMERCRITERIUM Van 1 April 2017 tot 31 oktober 2018
 • JAARCRITERIUM KANGOEROES
 • JAARCRITERIUM CADETTEN – SCHOLIEREN

Het stimuleren van deelname aan wedstrijden.

Via deelname aan wedstrijden kan je punten verzamelen voor dit jeugdcriterium en inschrijvingsgeld van je wedstrijden terug recupereren.

  • Welke wedstrijden komen in aanmerking?
   2 punten : deelname aan elke VAL of LFBA veldloop
   2 punten : alle indoor wedstrijden en alle officiële pistewedstrijden (Val)
   2 punt : deelname aan Provinciaal/Vlaamse kampioenschappen indoor en outdoor.
   1 punt : deelname aan korte stratenlopen. Deze punten zijn enkel te verdienen in wedstrijden met korte afstand max 2 km. juniores 5 km
   3 punten ( enkel voor de cadetten – scholieren- junioren) voor deelname aan een kampioenschap.
   .
   Om in aanmerking te komen dient men voor het winter deel op 31 Maart 2018 minimum 10 punten te hebben en/of voor het zomer deel op 31 Oktober 2018 minimum 10 punten te hebben. (Zomercriterium minimum wel 3 pistemeetings ) Voor diegene die de twee delen behalen is er iets extra. Je gelopen wedstrijden dienen ten laatste 5 dagen na beëindigen van de beide delen doorgeven te zijn aan de criteriumverantwoordelijke Patrick Derbaix. De na 5 nov 2018 doorgegeven wedstrijden kunnen niet meer in aanmerking komen voor het criterium alsook voor de terugbetaling. Tevens moet je op het ogenblik van de prijsuitreiking en terugbetalingen lid zijn als atleet bij DCLA-Halen

   KANGOEROES: De kangoeroes kunnen een prijs krijgen als ze 10 punten hebben verzameld over het winter en zomerseizoen samen. De puntenverdeling is gelijk aan ben-pup-min ( 2 per veldloop, 2 eigen DCLA organisaties ( jeugdwedstrijden))

   CADETTEN-SCHOLIEREN- Junioren: Deze kunnen een prijs verdienen als ze over het hele atletiek jaar 20 punten verzamelen. Punten te verzamelen zoals hoger vernoemd. Tevens moet je op het ogenblik van de prijsuitreiking en terugbetaling lid zijn als atleet bij DCLA-Halen.
   Indien de atleet 10 punten heeft verzameld op piste wedstrijden of veldlopen dan heeft hij/zij ook recht op de + prijs

   Daarnaast worden de inschrijvingsgelden wat de Piste en de veldlopen betreft terugbetaald door de club op voorwaarde dat je op het ogenblik van de terugbetaling als atleet aangesloten  bent van DCLA-Halen.
   Gelieve hiervoor uw uitslagen en betaald bedrag aan Patrick Derbaix door te geven na elke wedstrijd. Hij zorgt voor de verwerking dat je kan opvolgen op de site.
   Controleer alvast de tussenstand voor de volwassenen en de jeugd en mail opmerkingen door naar thalenscriterium@dclahalen.be! Via onze site www.dclahalen.be
   Voor de jeugd: worden alle inschrijvingsgelden voor crossen, meetings terugbetaald (via formulier aan Patrick Derbaix te bezorgen), ook de voorinschrijving deelname aan de stratenlopen 2- dorpenloop, Kiezegem , Zilveren Helmen Run Halen en  Memorial Rik Clerckx Linkhout ( enkel de jeugdafstanden) op voorwaarde dat je lid bent op het ogenblik van de uitbetaling in November 2018

Om in aanmerking te komen dient men voor het winterdeel op 31 Maart 2018 minimum 10 punten te hebben en/of voor het zomer deel op 31 Oktober 2018  minimum 10 punten te hebben.

Voor diegene die de twee delen behalen is er iets extra. Je gelopen wedstrijden dienen ten laatste 5 dagen na beeindigen van de beide delen doorgeven te zijn aan de criteriumverantwoordelijke Patrick Derbaix. De na 5 april en 5 november 2018 doorgegeven wedstrijden kunnen niet meer in aanmerking komen voor het criterium alsook voor de terugbetaling. Tevens moet je op het ogenblik van de prijsuitreiking lid zijn als atleet bij DCLA-Halen

Daarnaast worden de inschrijvingsgelden wat de Piste en de veldlopen betreft terugbetaald door de club . Een terugbetalingsformulier staat op het vierde tabblad van het klassement van het Jeugdcriterium op deze pagina.

Gelieve uw uitslagen en betaald bedrag aan Patrick Derbaix door te geven na elke wedstrijd. Hij zorgt voor de verwerking die je kan opvolgen op deze pagina.

Controleer alvast de tussenstand
volwassenen criterium atleten 2017
en de Wintercriterium jeugd 2017
en Zomercriterium jeugd 2017
Criterium 2017-18 Volwassenen: criterium-atleten-2018
Wintercriterium  Jeugd 2018:Winter criterium jeugd 2017-18
Zomercriterium Jeugd 2018: Zomercriterium Jeugd 2018

JAARCRITERIUM Kangoeroes:      JAARCRITERIUM Cadetten-Scholieren-Junioren:   en mail opmerkingen door naar thalenscriterium@dclahalen.be              De laatste update van de tussenstand dateert van 24/09/2018